Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Wereldkampioenschappen zorgen voor meer bezoekers en bestedingen bij sportevenementen

Wereldkampioenschappen zorgen voor meer bezoekers en bestedingen bij sportevenementen

De 400 belangrijkste top- en breedtesportevenementen die in 2014 in Nederland hebben plaatsgevonden, trokken gezamenlijk 11,6 miljoen bezoekers, een half miljoen meer dan in 2013. Gezamenlijk genereerden de 400 sportevenementen een omzet van € 290 miljoen, eveneens fors meer dan in 2013. Ongeveer 60% van dat bedrag is afkomstig van bezoekers en deelnemers, de rest wordt opgehoest door overheden en bedrijfsleven.

Bovenstaande cijfers staan opgenomen in de net verschenen, 18e editie van de Sport Evenementen Monitor van onderzoeksbureau Respons. De Sport Evenementen Monitor bevat een diepgaande analyse van de belangrijkste topsport- en breedtesportevenementen in Nederland.

Topsportevenementen
In 2014 vonden er ruim 300 topsportevenementen in Nederland plaats, iets meer dan het jaar daarvoor, waaronder een recordaantal WK’s in één jaar: WK Hockey, WK Roeien, WK BMX en WK Veldrijden.

Breedtesportevenementen: 1 miljoen deelnemers
In 2014 namen ruim één miljoen deelnemers deel aan de breedtesportevenementen, 3% meer in vergelijking met 2013. Verreweg de meeste breedtesporters doen mee aan loopevenementen, waarbij een opvallende stijging plaatsvond bij obstacle runs (hindernislopen) die snel in populariteit zijn toegenomen.

Top 10

Factsheet
Bekijk de factsheet van de nieuwste editie van de Sport Evenementen Monitor.

De Sport Evenementen Monitor 2015 is vanaf heden te verkrijgen à €295 (excl. 6% BTW en verzendkosten). Het rapport bestaat uit een fraai en overzichtelijk vormgegeven hardcopy uitgave met daarin onder andere de

• ontwikkelingen in aantallen top- en breedtesportevenementen

• ontwikkelingen in bezoek- en deelnemersaantallen

• uitsplitsing naar de grootste takken van sport

• financiële analyse van de markt van sportevenementen in Nederland, aan de hand van sponsoring, subsidies en bestedingen bezoekers en deelnemers

• analyse organisatoren en accommodaties van sportevenementen

• fraaie profielpagina’s van de 50 grootste sportevenementen in NederlandBekijk de factsheet van de nieuwste editie van de Sport Evenementen Monitor.

De monitor is tot stand gekomen in samenwerking met de netwerkorganisatie Kracht van Sportevenementen, een initiatief van VWS en NOC*NSF in samenwerking met de vijf grootste steden in Nederland.

Bestellen

Online
De Sport Evenementen Monitor is ook verkrijgbaar in de online-variant. Hiermee heeft u toegang tot de actuele database van ruim 600 sportevenementen. Meer informatie, kosten en de gratis demoversie van de Sport Evenementen Monitor Online.