Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Presentatie SponsorMonitor 2017

Presentatie SponsorMonitor 2017

Donderdag 16 maart a.s. presenteren Sponsorreport en Respons de nieuwe SponsorMonitor met daarin o.a. de branchecijfers sponsoring van 2016. De 9e editie van de SponsorMonitor geeft een volledig en gedetailleerd overzicht van sport-, kunst & cultuur-, media en maatschappelijke sponsorships in Nederland. Daarnaast vindt u een overzicht van de afgesloten sponsorcontracten en een vergelijking met internationale sponsorbudgetten.

Programma

15.30 Ontvangst met koffie en iets lekkers
16.00 Opening en welkom Bob van Oosterhout (Triple Double)
16.10 Presentatie branchecijfers sponsoring 2016 (Ad Maatjens, directeur Sponsorreport)
16.30 Kijkcijfers liegen niet (Erik Ruts, directeur Sponsorbrein)
Ons kijkgedrag verandert. Lineair levert in ten opzichte van on demand. Sport zou die dans redelijk ontspringen want sport kijk je live. Maar is dat ook zo? Hoe komt sport uit de concurrentieslag met de vele beschikbare content? Een analyse van de kijkcijfers van publiekslievelingen voetbal, wielrennen, schaatsen en darts.
17.00 De effectiviteit van voetbalsponsoring
Roelien Luijt (Manager Business Development bij Markteffect)
17.30 Borrel in Grand café de Stip
18.30 Einde bijeenkomst

 

Praktsiche informatie

De bijeenkomst vindt plaats in SX op het bruisende Stijp-S terrein in hartje Eindhoven (Torenallee 3, 5617 BA Eindhoven). De toegangsprijs bedraagt € 50,00 (ex. BTW) per persoon (exclusief de uitgave SponsorMonitor á € 375,00 ex. BTW). Abonnees op SponsorMonitor hebben gratis toegang met 2 personen. Aanmelden voor de bijeenkomst kan door een mail sturen naar sponsormonitor@respons.nl, met als onderwerp aanmelding SponsorMonitor 2017

De SponsorMonitor 2017

De SponsorMonitor, wordt dit jaar voor de 9e keer door Respons en Sponsorreport uitgebracht. De ranglijst bestaat uit de 100 grootste sponsors van Nederland. De branchecijfers geven de sponsorbestedingen weer in 2016 en vergelijkt met eerdere jaren. In de analyse van de SponsorMonitor wordt uitgebreid ingegaan op de sponsorbestedingen op de domeinen sport, kunst & cultuur, media, maatschappij en lifestyle. De SponsorMonitor biedt ook een uniek overzicht van alle sponsordeals in 2016 en bevat een vooruitblik op 2017 via het benchmark onderzoek van Sponsorreport.