Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nationale Evenementenprijzen uitgereikt!

Nationale Evenementenprijzen uitgereikt!

Nationale Evenementenprijzen 2014 zijn op 20 november uitgereikt in Nijmegen. De uitreiking maakte deel uit van de eerste editie van het Nationaal Congres Evenementen. In de categorie Evenementenstad van het jaar – 80.000+ won Eindhoven de Prijs, en liet hiermee Leeuwarden, Rotterdam, Groningen en Deventer achter zich. In de categorie Evenementenstad van het jaar – tot 80.000 inwoners viel Valkenburg aan de Geul in de prijzen. Tiel werd goede tweede. 

In de running voor de titel Beste Publieksevenement waren Fisherman’s Friend StrongmanRun, Deventer op Stelten, Call of the Mall, het World Food Festival en het European Youth Olympic Festival (EYOF). Deventer op Stelten ging er uiteindelijk met de eerste prijs vandoor. De jury verkoos Hotel Rotterdam/Wake up in it boven Welcome to the Village en Roof Garden Arnhem in de strijd om de Innovatieprijs. Zwarte Cross ontving de tweejaarlijkse Grand Prix.

Nationaal Congres Evenementen
De Nationale Evenementenprijzen werden uitgereikt tijdens de eerste editie van het Nationaal Congres Evenementen in Nijmegen. Het congres stondt dit jaar in het teken van ‘Eigen Fabrikaat’, het programma bestond onder meer uit een toekomstdebat over publieksevenementen in 2030 met o.a. de wethouders van Arnhem en Nijmegen en de organisatoren van de Vierdaagsefeesten en de Marathon van Rotterdam. Verder bood NCE een vijftal themasessies over relevante onderwerpen binnen de evenementensector. Het NCE 2015 vindt plaats in Tilburg. Kijk voor meer informatie op www.nationaalcongresevenementen.nl