Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend

Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend

De nominaties van de 6e editie van de Nationale Citymarketing Trofee zijn bekend. In beide categorieën zijn er dit jaar vijf genomineerden. In de categorie boven 100.000 inwoners zijn dit Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Den Haag en Amsterdam. In de categorie tot 100.000 inwoners zijn Helmond, Veenendaal, Den Helder, Kampen en Rhenen de genomineerde gemeenten. Het nomineren van de gemeenten is gedaan door bestuurders met toerisme of stadspromotie in de portefeuille, citymarketeers, de NCT-jury en een groep experts. Zij ontvingen afgelopen weken een digitale vragenlijst. We vroegen hen welke gemeente zij het meest toonaangevend vinden als het gaat om citymarketing. Ook informeerden we naar de belangrijkste doelen van citymarketing en de gemeenten die de doelen het beste weten te bereiken. Met behulp van een vooraf vastgesteld wegingssysteem, is bepaald welke gemeenten de meeste punten krijgen. Eigen nominaties zijn niet meegenomen in het uiteindelijke resultaat.

Het onderzoek voor het Nationaal Citymarketing Congres is uitgevoerd door Necker van Naem, de dienstverlener voor politiek en bestuur. Eerder dit jaar deed Necker van Naem het onderzoek naar De Beste Lokale Bestuurder van Nederland, waaraan 6.000 politici, bestuurders en ambtenaren deelnamen.

Beoordeling
Binnenkort beoordeelt de vakjury de nominaties en wijst uiteindelijk de winnende gemeenten aan. De genomineerde gemeenten leveren hiervoor gedetailleerde documentatie en motivering aan bij de jury. Ook moeten zij zich presenteren tijdens een jurybijeenkomst.

Bij de uiteindelijke beoordeling zullen vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen. Ook wordt gevraagd naar een kosten-batenanalyse en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar. Tenslotte wordt er gekeken naar vernieuwing en bijdrage aan het vakgebied.

Jury
De jury staat onder leiding van Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam). De jury bestaat verder uit; Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur), Angelique Lombarts (Aloaconsultancy), Thom Ummels (onafhankelijk citymarketing expert) en Hans Oostendorp (Necker van Naem).

Nationaal Congres Citymarketing
De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor de zesde keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Dit landelijk congres wordt dit jaar voor de 8e keer gehouden op 8 juni in de Zaanstreek. Meer informatie: www.nationaalcongrescitymarketing.nl