Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nationale Evenementenkalender Olympisch Vuur 2028 is live!

Nationale Evenementenkalender Olympisch Vuur 2028 is live!

De Nationale Evenementenkalender Olympisch Vuur 2028 is vanaf vandaag live. De kalender bevat o.a. internationale en nationale top- en breedtesportevenementen die dit jaar en de komende jaren in Nederland zullen gaan plaatsvinden. De kalender bevat tevens internationale topsportevenementen die Nederland graag wil binnenhalen. De kalender is een initiatief van Olympisch Vuur 2028 in samenwerking met Respons en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS.

De Ronde van Spanje, de “Vuelta” start in 2015 weer in Nederland zo werd gisteren bekend gemaakt, Rotterdam haalt de organisatie van het WK Roeien 2016 binnen en de KNSB hoopt volgend jaar weer het EK Inline Skaten te morgen organiseren. Allemaal stuk voor stuk topsportevenementen die een belangrijke bijdrage leveren aan de internationale profilering van Nederland in het kader van Olympisch Vuur 2028. Bovenstaande sportevenementen zijn terug te vinden op de Nationale Evenementenkalender van Olympisch Vuur 2028 die volledig gerestyled is, en vandaag live is gegaan.

Top- en breedtesportevenementen

De Nationale Evenementenkalender van Olympisch Vuur 2028 is een essentieel onderdeel bij het gezamenlijk realiseren van de Evenementenambitie uit het Olympisch Plan 2028. De kalender van sportevenementen heeft als doel om heel Nederland te laten zien welke grootschalige sportevenementen er in ons land georganiseerd worden. Evenementen waarvoor een bid is uitgebracht en sportevenementen waar Nederland de ambitie heeft om ze te organiseren, staan er ook op. De Evenementenkalender van Olympisch Vuur 2028 bestaat uit internationale topsportevenementen, maar bevat ook nationale en regionale breedtesportevenementen. Het betreffen dus sportevenementen om als bezoeker naar toe te gaan of om zelf aan deel te nemen. De Evenementenkalender levert een belangrijke bijdrage aan de drie speerpunten van Olympisch Vuur 2028: vitale samenleving, excellente prestaties en economische impact.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lex Kruijver van Respons. Telefoon: 020 3457554