Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » TOP100 vanaf 2013 van één naar twee ranglijsten

TOP100 vanaf 2013 van één naar twee ranglijsten

Het is dit jaar de laatste keer dat Respons een overall ranglijst samenstelt met gratis toegankelijke en entreeheffende door elkaar heen. De TOP100 van 2013 zal uit twee aparte ranglijsten bestaan.

Het idee om de ranglijsten te splitsen bestaat al langer bij Respons. Nu blijkt dat de ontwikkelingen omtrent telonderzoek bij gratis evenementen en auditing niet zo snel gaan als gehoopt, is besloten om volgend jaar met twee aparte ranglijsten: entreeheffend en een met alleen gratis toegankelijke publieksevenementen.

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) is, evenals vorig jaar, het ‘grootste entreeheffende evenement’.  Vergeleken met vorig jaar is het evenement twee plaatsen gezakt in de TOP 100. Tweede staat dit jaar het International Documentary Filmfestival Amsterdam (IDFA), welke vorig jaar nog vierde stond. Deze positieverbetering is te danken aan een combinatie van een hoger bezoekersaantal en een hoger MBE. De derde plaats wordt dit jaar ingenomen door de AutoRAI. De beslissing om evenementen die tenminste eens in de twee jaar plaatsvinden ook mee te nemen in het onderzoek, heeft er voor gezorgd dat dit tweejaarlijkse evenement in de TOP 100 is opgenomen.