Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » NCC14: meeting point voor citymarketeers!

NCC14: meeting point voor citymarketeers!

Het Nationaal Congres Citymarketing (NCC), hét jaarlijks ontmoetingspunt van de citymarketingbranche, vindt dit jaar plaats op Het Plein in Den Haag. De 7e editie van het NCC biedt topsprekers uit binnen- en buitenland, maar vooral ook een professionele omgeving om ideeën, visies en ervaringen met elkaar te delen. Dat laatste is en blijft de basis van het congres!

Tegelijkertijd met het NCC vindt in Den Haag het WK Hockey plaats; een van de grootste sportevenementen die ooit in Nederland heeft plaatsgevonden. Het thema sport krijgt dan ook een prominente rol op NCC, met als keynote Ignasi Delas, vice-president van Barcelona Turisme over de rol van sport en sportevenementen in de citymarketing van de hoofdstad van Catatonie. Maar het programma biedt ook diverse belangrijke en interesse thema’s op citymarketinggebied.

Themasessies
Maar liefst negen themasessies biedt het NCC2014. Een greep uit het aanbod: Gastvrijheid levert waarde op! Ambassadeurs worden ingezet tijdens het WK Hockey, maar ook op andere grootschalige (sport)evenementen in Den Haag. Hotelschool Den Haag vertelt op het NCC over stadsgastvrijheid en hoe de ambassade werkt.

Think! Social Media vertelt over kracht van communities op social media. Een inspirerend en leerzame sessie waar iedere stadsmarketeer bruikbare tips aan overhoudt, gegarandeerd!

De Katholieke Hogeschool Leuven analyseerde tien beleidsdomeinen die van invloed zijn op citymarketing en presenteert deze in een themasessie. Beleidsmakers van de geanalyseerde steden, waaronder Leuven, Antwerpen en Kortrijk, gaven aan goed uit de voeten te kunnen met de resultaten.

Citymarketing heeft in de afgelopen jaren bij steeds meer gemeenten in zijn intrede gedaan, ook bij kleinere gemeenten. Tegelijkertijd zijn veel gemeenten bezig met vergaande ambtelijke en bestuurlijke samenwerking of met een proces van bestuurlijke fusie.  Hoe past citymarketing in deze trend?

En verder..!
Burgemeester Jozias van Aartsen verzorgt een presentatie over ‘zijn’ Den Haag in het paviljoen. Hier op aansluitend volgt de uitreiking van de Nationale Citymarketing Trofee. Bovenal is er uitgebreid mogelijkheid om te netwerken in het sfeervolle paviljoen op het Haags Hockeyplein waar NCC dit jaar te gast is. Als klap op de vuurpijl worden de deelnemers van NCC tijdens de afsluitende borrel getrakteerd op een optreden van Tim Akkerman.

Sjaak Bral presentator
Geboren en getogen Hagenees Sjaak Bral is presentator van het NCC2014. Bral’s is sinds 1997 succesvol stand-up comedian en maakte in 2013 zijn 17e oudejaarsconference onder de naam ‘Vaarwel’. Zijn scherpzinnigheid komt het meest sterk naar voren als columnist en als voorvechter van de Haagse Taal; zo organiseerde hij drie jaar lang Het Groot Haags Dictee.

Beleef het WK-Hockey
Dagelijks spelen de hockeysterren van Oranje –dames of heren- in het Kyocera Stadion, thuisbasis van ADO Den Haag. Combineer uw deelname aan het Nationaal Congres Citymarketing met een bezoek aan een WK-wedstrijd van Oranje!

Gemeente Den Haag heeft als gastgemeente van het Nationaal Congres Citymarketing kosten noch moeite gespaard de deelnemers van het congres het WK Hockey optimaal te laten beleven. Na afloop van het Nationaal Congres Citymarketing wordt u met de bus naar het Kyocera stadion gebracht waar we gezamenlijk de wedstrijd van het Nederlands mannenteam tegen Nieuw-Zeeland zullen bezoeken.

Speciaal voor deelnemers aan het NCC is een ruimte gereserveerd in een VIP-tent in het WK-dorp. Hier kunnen we voor en na de wedstrijd terecht voor een drankje en een uitgebreid warm buffet voorafgaand aan de wedstrijd. Na afloop van de wedstrijd wordt u met de bus teruggebracht naar het paviljoen op Het Plein.

Aanmelden
Waar wacht u nog op? Schrijf u hier in voor het Nationaal Congres Citymarketing 2014!