Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Zin in 2013!

Zin in 2013!

Na een bewogen jaar, waarin we veel energie hebben gestoken om ons door de woelige baren van de crisis te loodsen, kijken we allemaal reikhalzend uit naar 2013! En daar hebben we ook alle reden toe, want de kalender ziet er goed uit! Bovendien werken we in 2013 opnieuw voor mooie opdrachtgevers zoals de Nederlandse Spoorwegen, ANWB en NOC*NSF. En dat doen we met ons enthousiaste team, vanuit ons fonkelnieuwe kantoor aan de Pilotenstraat op de Schinkel in Amsterdam.

Het jaar begint gelijk goed met de  presentatie van de branchecijfers publieksevenementen op Eurosonic Noorderslag in Groningen, in samenwerking met de Vereniging van Evenementen Makers (VVEM). Het is de allereerste keer dat Respons en VVEM cijfers over o.a. festivals, parades/optochten en andere evenementenvormen presenteren.

Land van ANWB

Verder zijn we volop bezig met Land van ANWB, die weer gebruikmaken van onze evenementenfeed. Land van ANWB is onze eerste partner van ons nieuwe affliatieprogramma, binnenkort zullen wij nieuwe partners bekend maken van deze nieuwe loot aan de Respons boom. Zie ook het artikel ‘Respons Evenementen verrijken  Land van ANWB’ in deze nieuwsbrief.

Nederlandse spoorwegen

Respons werkt al sinds 1997 voor de Nederlandse Spoorwegen (NS). Tot en met 2006 leverde Respons een aanzienlijk deel van de Er-op-Uit! pocket van NS. Het boekje vol met uittips en aanbiedingen dat in een oplage van ca. 800.000 stuks aan vaste klanten (OV Jaarkaarthouders) werd gestuurd en in de boekhandel te verkrijgen was, werd in 2008 vervangen door de website eropuit.nl. De site trekt jaarlijks zo’n anderhalf miljoen unieke bezoekers en wordt door Respons voorzien van content, ook in 2013! Daarnaast regelt Respons jaarlijks meer dan 100 aanbiedingen voor diverse nieuwsbrieven van NS, ook daar gaan we in 2013 mee door.

Nationale Evenementenkalender

In juni 2012 ging de fonkelnieuwe Nationale Evenementenkalender van Olympisch Vuur 2028 live. Respons tekende voor het ontwerp en de bouw van de website en verzorgt continu de inhoud van de kalender. De organisatie Olympisch Vuur 2028 is inmiddels opgeheven, nadat het kabinet de plannen omtrent de kandidatuur van Nederland voor de Olympische Spelen in Nederland in de koelkast zette, maar de kalender blijft. Het initiatief is ondergebracht bij NOC*NSF, dat onlangs een nieuw contract sloot met Respons over het voeren van de kalender in 2013.

Nationaal Congres Citymarketing & Nationale Citymarketing Trofee

Op maandag 17 juni 2013 organiseren we de zesde editie van het Nationaal Congres Citymarketing. We zijn voor de komende editie te gast bij de gemeente Rotterdam. De gemeente heeft er voor gezorgd dat we kunnen beschikken over het ss Rotterdam, een werkelijk unieke locatie. Zeker met het oog op het thema Storytelling van #NCC13, vormt het voormalige cruiseschip van de Holland America Lijn een prachtige ambiance. Voor meer informatie over het congres en de prijs zie de website en het artikel elders in deze nieuwsbrief.

Feestdagen

Zoals u ziet liggen wij bij Respons al weer stevig op koers voor 2013, maar alvorens het zover is, duiken we eerst gezellig de feestdagen in, we zijn tenslotte een evenementenbedrijf! Ik wens u daarom fijne kerstdagen en de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar!