Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Wielercriterium Acht van Chaam op lijst cultureel erfgoed

Wielercriterium Acht van Chaam op lijst cultureel erfgoed

De Acht van Chaam, het oudste wielercriterium in Nederland, krijgt een plek op de nationale lijst voor immaterieel cultureel erfgoed. De ‘Acht’ vierde vorig jaar zijn 75-jarig jubileum. Het is het eerste wielerevenement in Nederland dat op de lijst wordt opgenomen. Een ander evenement uit de regio dat er al wel op staat is het bloemencorso in Zundert. De organisatie van de Acht van Chaam is dolblij met de erkenning. “We hebben er de nodige moeite voor moeten doen, maar uiteindelijk is het gelukt”, jubelt secretaris Theo van der Westerlaken. 

Geen geldbedrag
Behalve eer en erkenning levert plaatsing op de cultureleerfgoedlijst de Acht niet zoveel op, zo is met de erkenning bijvoorbeeld geen geldbedrag gemoeid. Van der Westerlaken: ,,Dat klopt, maar publicitair komt het ons natuurlijk wel goed uit. Je kan naar buiten toe toch laten zien dat je het enige wielercriterium bent dat op de lijst staat.”

De officiële plaatsing op de lijst staat op vrijdag 25 april op het programma. Op die dag zal er ook een zuil op het vernieuwde Brouwerijplein in Chaam worden onthuld met de namen van alle winnaar sinds 1933, maar ook met het logo van de toekenning van het immaterieel cultureel erfgoed. (Bron: BD.nl)