Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Weer beïnvloedt bezoek evenement

Weer beïnvloedt bezoek evenement

De hevige regenval dit weekend heeft ertoe geleid dat minder mensen een openluchtevenement bezochten.Zo gingen veel minder bezoekers naar Sail Den Helder en de Marinedagen. De afgelopen vier dagen kwamen tussen de 330.000 en 350.000 belangstellenden op de evenementen in Den Helder af. Dat zijn minder bezoekers dan van tevoren werd verwacht. De organisatie ging uit van een half miljoen bezoekers. Vandaag was de drukste dag, er kwamen ongeveer 160.000 liefhebbers langs om te genieten van oude zeilschepen, moderne marineschepen en tal van demonstraties.

Architectuur
Ook het Festival Classique in Den Haag trok minder bezoekers dan vorig jaar. Daar kwamen 36.000 mensen op af. Bij het Hofvijverconcert verschenen niet veel mensen op de kade.

De Dag van de Architectuur verliep dit weekend niet veel anders dan vorig jaar. Net als in 2012 bezochten ruim 100.000 architectuurliefhebbers tientallen bureaus of namen deel aan het programma van de Bond van Nederlandse Architecten geïnspireerd op het thema ’24 uur architectuur’. Gebouwen met een 24-uurs functie kregen daarbij speciale aandacht, zoals stationsgebouwen, ziekenhuizen, lucht- en zeehavens, energiebunkers en gevangenissen. (nos.nl)