Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Voorzitter bestuur European Cities Marketing keynote Nationaal Congres Citymarketing

Voorzitter bestuur European Cities Marketing keynote Nationaal Congres Citymarketing

De organisatie van het Nationaal Congres Citymarketing (NCC) presenteert met trots haar eerste keynote: Ignasi de Delàs, Deputy General Manager van Barcelona Toerisme en voorzitter van European Cities Marketing (ECM). De Delàs laat weten verheugd te zijn ervaringen en kennis op gebied van Sport en Citymarketing te komen delen op het NCC. Want, zo stelt de Deputy General Manager van Turisme de Barcelona: (Top)sport en grootschalige sportevenementen vormen de basis voor het succes van Barcelona, zowel als merk en als toeristische bestemming.

Kennis en Ervaring
Ignasi de Delàs studeerde af in Economische Bedrijfskunde aan de Universiteit van Barcelona. Van 1983-1988 was hij lid van het Planning Studies Center en vaste adviseur bij het Studiecentrum voor Transport West Mediterrane, een onderdeel van de Verenigde Naties.

Later werkte hij voor THR, een toonaangevend adviesbureau op gebied van toerisme in Spanje. Ook was de Delàs werkzaam als consultant hotelmanagement en horeca, en was hij internationaal consultant van de World Tourism Organization (WTO) en de United Nations Development Program (UNDP) .

Turisme de Barcelona
In 1992 werd hij Services Director voor Handel en Toerisme van de officiële Kamer van Handel, Industrie en Navigatie van Barcelona. Kort daarna werd hij directeur Planning en Management Control van het Consortium Turisme de Barcelona, opgericht in 1993 door de stad Barcelona en de officiële Kamer van Handel, Industrie en Navigatie van Barcelona, een functie die hij tot 2000 bekleedde. Na 2000 tot zijn moment van aanstelling als directeur van het Consortium Turisme de Catalunya, was hij adjunct-directeur van Turisme de Barcelona.

Ignasi de Delàs is ook directielid geweest van het Barcelona Convention Bureau en het Barcelona Promotion Tourist Agency. Ook bekleedde hij van 2000 tot 2004 de functie van vice-voorzitter van de European Cities Tourism Administration Board. Als directeur van het Catalaans Bureau voor Toerisme (2004-2011), droeg hij bij aan de lancering van het merk Catalonie als toeristische bestemming dat zich op identiteit en kwaliteit onderscheidt. Daarbij spelen co-makership en partnerships in de stad een essentiële rol, dat samenkomt in een public-private samenwerking.

2013/2014
Momenteel is de Delàs Deputy General Manager van Turisme de Barcelona. Ook is hij voorzitter van het bestuur van European Cities Marketing (ECM), een samenwerkingsverband op het gebied van citymarketing met leden van meer dan 100 steden in 32 Europese landen.

 

 

 

Haags Hockeyplein
Het NCC 2014 staat in het teken van Sport en Citymarketing, en vindt plaats op dinsdag 10 juni in Den Haag, waar dan ook het WK Hockey in volle gang is. De locatie van het NCC is in Het Plein, in de binnenstad. Hier zal, speciaal voor het WK, een paviljoen komen waar het plenaire deel van NCC plaats zal gaan vinden. Zoals ieder jaar zal het ochtendprogramma verzorgd worden door de gastgemeente: dat zal dus een typisch Haags karakter hebben.

Aanmelden tegen Earlybird tarief
Schrijf je in voor 1 maart 2014 en maak gebruik van het Early Bird tarief van slechts € 199. Vanaf 1 maart 2014 bedragen de kosten voor het NCC € 235.