Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » TOP50 Dagattracties 2016: Efteling blijft meest bezochte dagattractie

TOP50 Dagattracties 2016: Efteling blijft meest bezochte dagattractie

NBTC Holland Marketing en Respons hebben de ‘TOP50 Dagattracties’ van 2015 uitgebracht. In de lijst staan de drukst bezochte attractieparken, dierentuinen, musea en andere bezienswaardigheden in heel Nederland. Net als voorgaande jaren staat de Efteling op de eerste plaats; zij genereerden in 2015 bijna 4,7 miljoen bezoeken.

Top 5

De top vier is onveranderd gebleven met de Efteling op de eerste plaats. Het Rijksmuseum staat met een bezoekaantal van ruim 2,3 miljoen stevig op de tweede plek en het Van Gogh Museum staat op nummer drie met ruim 1,9 miljoen bezoekers. De tentoonstelling ‘Munch : Van Gogh’ was hierbij de grootste publiekstrekker. Deze tentoonstelling wist maarliefst 588.195 bezoekers te realiseren. Hierdoor blijft het museum met een klein verschil van 10.000 bezoeken boven de Zaanse Schans uitsteken, die op de vierde plek volgt met bijna 1,9 miljoen bezoekers. Diergaarde Blijdorp is twee plaatsen gestegen in de ranglijst en is daarmee nu de nummer vijf.

Enkele nieuwkomers in de TOP50 zijn Walibi Holland (18), WILDLANDS Adventure Zoo Emmen (20), Sportcentrum Kardinge (28), Amsterdam Museum (29) en Thialf (50). Het Scheepvaartmuseum, Themapark Archeon en Vogelpark Avifauna stonden in 2014 nog onderaan de ranglijst maar hebben dit jaar de TOP50 helaas niet meer weten te bereiken.