Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Toekomst zwembad De Tongelreep in Eindhoven onzeker

Toekomst zwembad De Tongelreep in Eindhoven onzeker

De gemeente Eindhoven houdt rekening met mogelijke sluiting van het golfslagbad van De Tongelreep. Dat blijkt uit een onderzoek naar de toekomst van het zwembad, dat deze week bekend werd gemaakt. Ook verkoop van het golfslagbad wordt niet uitgesloten. Naast afstoten of sluiten, is investeren en ombouwen tot bad voor een breder publiek een optie.

Dat er iets moet gebeuren, lijkt duidelijk. De Tongelreep zit in problemen: de bezoekersaantallen lopen terug, de gemeente moet bezuinigen en dit jaar moet de beurs worden getrokken voor 4,5 miljoen euro aan achterstallig onderhoud en investeringen in ict.

Afnemende bezoekersaantallen
Maar als het bijna 30-jarige bad het broodnodige onderhoud heeft gehad, is er nog steeds geen oplossing voor de sinds 2007 afnemende bezoekersaantallen. In 2006 kwamen er nog bijna 533.000 zwemmers, vorig jaar waren dat er nog geen 380.000.  (Bron: Ed.nl)

Dagattractie Monitor Respons
Zwembad De Tongelreep neemt de 17e plaats in op de Dagattractie Monitor van Respons, een overzicht van de 50 meest populaire dagattracties van Nederland.

Om een plaats in de Top 50 Dagattracties te kunnen verwerven, zijn vooraf door de samenwerkende partners een aantal criteria vastgesteld. Deze criteria zijn:

  • een dagattractie heeft een permanente eigen collectie waar bezoekers primair voor komen: o.a. attracties, klimtoestellen, dieren en schilderijen
  • een dagattractie moet onlosmakelijk verbonden zijn met haar locatie(s)
  • een dagattractie heft entree
  • een dagattractie heeft een bovenregionale betekenis (nationaal of internationaal belang): minimaal 10% van de bezoekers is speciaal, van buiten de regio naar de dagattractie gekomen

Facts & Figures
De 50 meest bezochte dagattracties trokken in 2012 bijna 38 miljoen bezoeken, gemiddeld ruim 750.000 bezoeken per dagattractie. De vijf meest bezochte dagattracties van 2012 waren de Efteling, het Van Gogh Museum, Burgers’ Zoo, Attractiepark Slagharen en Diergaarde Blijdorp,. De Dagattractie Monitor is een coproductie van Respons en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Klik hier voor de ranglijst.

Dagattractie Monitor Online
Naast de jaarlijkse ranglijst en de tweejaarlijkse hardcopy versie, kunt u ook toegang krijgen tot de Dagattractie Monitor Online. In de online versie van de Dagattractie Monitor staan de gegevens van de ca 75 grootste dagattracties in Nederland opgenomen (recentste top 50 en de 25 runners up). De online versie biedt meer gegevens per dagattractie en wordt bovendien het hele jaar door geactualiseerd, waardoor u altijd over de laatste gegevens beschikt. De Monitor Online biedt u een uitgebreid dashboard voor eigen selecties en weergaven.

Meer informatie
Wilt u meer weten over de producten van Respons, neem dan contact op met Lex Kruijver. Dit kan via ons contactformulier, per e-mail: lex@respons.nl of telefonisch: 020-345 75 54.