Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Tilburg in de ban van Zesdaagse van Brabant

Tilburg in de ban van Zesdaagse van Brabant

Het sportcomplex T-kwadraat in Tilburg staat dezer dagen in het teken van de tweede editie van de Wieler Zesdaagse van Brabant. De Ireen Wüst IJsbaan is volledig ingericht voor het wielerspektakel, waarbij de hal is voorzien van een demontabele houten wielerbaan en speciale tribunes.

Het fenomeen ‘Zesdaagse’ is weer terug van weggeweest, met inmiddels drie grote evenementen in Nederland.

Titel Zesdaagse Aantal bezoeken
Rabobank Zesdaagse van Rotterdam 31.482
Zesdaagse van Brabant 10.800
Zesdaagse van Amsterdam 10.500
Bron: Respons Sport Monitor Online

In Maastricht, waar van 1976 tot en met 1987 jaarlijks een Zesdaagse plaats vond, vond er in 2006 weer een Zesdaagse plaats. Het lukte de organisatie echter niet om het evenement waar een vaste plaats op de kalender te geven. In 2010 blies de organisatie het evenement vanwege een tekort op de begroting. In Apeldoorn organiseerde Libéma in 2009 de eerste editie van een Zesdaagse in het gloednieuwe Omnisportcentrum. Echter door tegenvallende publieke belangstelling (ca. 5.000) keert het evenement vooralsnog niet terug.

De oudste Zesdaagse van de wereld stamt uit 1875, de Zesdaagse van Birmingham, gereden op hoge bicyclettes. Nederland (Amsterdam) maakte in 1932 voor het kennis met het fenomeen. Het grootste evenement van z’n soort is de Zesdaagse van Bremen, dat in 6 dagen tijd 120.000 bezoeken trekt.