Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Tata Consultancy Services titelsponsor Amsterdam Marathon

Tata Consultancy Services titelsponsor Amsterdam Marathon

Tata Consultancy Services heeft zich voor een periode van vijf jaar als hoofd- en titelsponsor verbonden aan de Amsterdam Marathon. Dit maakten Tata Consultancy Services en Le Champion vanochtend bekend tijdens een persconferentie in de Ambtswoning van Burgemeester Van der Laan. Het evenement, dat op zondag 16 oktober 2011 zijn 36e editie beleeft, draagt vanaf nu de naam TCS Amsterdam Marathon. Met de sponsoring is een bedrag van circa 1,5 miljoen euro gemoeid. (bron: SponsorTribune).

‘Met TCS als titelsponsor is Amsterdam de komende jaren verzekerd van topatletiek’, aldus Simone Richardson, directeur van Le Champion. ‘Naast onze ambitie om tot de vijf snelste marathons van de wereld te behoren, willen we doorgroeien tot één van de grootste marathons van Europa. We zijn ervan overtuigd dat de samenwerking met TCS hier een enorme bijdrage aan zal leveren.’

Met 225.000 bezoeken is de Amsterdam Marathon de op een na best bezochte marathon van Nederland. Het deelnemersrecord van meer dan 35.000 lopers in 2010 maakte de Amsterdam Marathon de grootste marathon en grootste loopevenement van Nederland op basis van deelnemers. (bron: Respons Sport Evenementen Monitor). In de Respons Top100 staat de Marathon van Amsterdam op een 26e plaats (bron: Respons Evenementen Top 100).