Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » SPORTNEXT Live Sessie – Lokale waarde van topsport

SPORTNEXT Live Sessie – Lokale waarde van topsport

Op vrijdag 6 september 2013 vindt bij de Willem Alexander Baan-Rotterdam in Zevenhuizen de Live Sessie van SPORTNEXT plaats, over de lokale waarde van topsport. Respons’ directeur Lex Kruijver neemt zitting in het panel. De sessie behandelt de onderwerpen Side events, city marketing en economische effecten.

In samenwerking met Rotterdam Topsport organiseert SPORTNEXT de vierde Live Sessie van dit jaar, over een actueel en boeiend thema. Want hoe zijn topsport en de stad met elkaar te verbinden? Zodanig dat topsport en topsportevenementen meerwaarde krijgen voor de inwoners van de stad en uitstralen naar mogelijke bezoekers van de stad. Wat is met andere woorden de lokale waarde van topsport, zowel waar het gaat om side events die worden georganiseerd, aspecten van city marketing en economische spin-off?

De Live Sessie beantwoordt juist deze vragen, waarbij deskundige praktijkprofessionals vanuit de sport én de city marketing met elkaar en met u van gedachten wisselen. Welke ervaringen zijn er in de praktijk? Wat is de rol van de diverse betrokken partijen? Hoe zijn economische effecten van sportevenementen goed te meten?

Na het inhoudelijke deel van het programma is er de kans elkaar beter te leren kennen tijdens een roeiclinic. Niet voor niets vindt deze Live Sessie immers plaats op de nieuwe Willem Alexander Baan-Rotterdam in Zevenhuizen, een baan met alle faciliteiten voor de hoogste eisen van het internationale roeien. Door de ligging en de faciliteiten is de baan ook geschikt voor allerlei andere sporten, zoals kanoën, fietsen, lopen, triatlon, skeeleren etc.

De baan kent 4 speerpunten:

  • trainingscentrum voor (top)roeiers en breedtesporters;
  • locatie voor wedstrijden op alle niveaus;
  • centrum voor breedtesport van andere sporten naast roeien;
  • innovatiecentrum voor verbetering van de roeisport, zowel wedstrijdomstandigheden als trainingsmogelijkheden.

SPORTNEXT Live
SPORTNEXT Live is onderdeel van SPORTNEXT, de sportmarketing community. De SPORTNEXT live sessies zijn kleinschalige bijeenkomsten, waarbij we de ‘beleving’ centraal stellen. Deelnemers komen tijdens deze sessies in aanraking met de praktijk (vandaar ‘live’). De sessies worden zoveel mogelijk gekoppeld aan sportevenementen, bijzondere (sport)locaties of thema’s die zeer actueel zijn.

Voor meer informatie, het tijdschema en aanmelden, kijk op de website van SPORTNEXT.