Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » SponsorMonitor 2012: Rabobank opnieuw grootste sponsor

SponsorMonitor 2012: Rabobank opnieuw grootste sponsor

Rabobank was ook in 2011 de grootste sponsor van Nederland. Dat blijkt uit de nieuwe, door Respons en SponsorMaps opgestelde, lijst met de 50 grootste sponsors van Nederland. Rabobank besteedt jaarlijks 50 miljoen euro aan sponsorrechten. Nike en AEGON staan met respectievelijk 16 en 13,5 miljoen euro op de tweede en derde plaats. De SponsorMonitor is dit jaar de opvolger van de Sponsor50 en wordt uitgegeven in samenwerking met SponsorTribune.

In totaal besteden de 50 grootste sponsors 261 miljoen euro aan sponsorrechten. Dat is ongeveer 30 procent van het totale bedrag van 875 miljoen dat in Nederland in 2011 aan sponsorrechten werd besteed. Daar kan ongeveer eenzelfde bedrag voor activatie bij worden opgeteld. Er staan negen nieuwe sponsors in de lijst waaronder Burger King, Freo, Simpel en Burrda. Verdwenen zijn onder andere Phanos, Control, Albert Heijn en ICS.

De SponsorMonitor wordt op 12 maart gepresenteerd tijdens een seminar over cijfers in sponsoring bij Infostradasports in Nieuwegeijn. Inschrijven kan via sponsormonitor@respons.nl. De kosten zijn € 250, exclusief 19% BTW. Alle deelnemers ontvangen een exemplaar van de SponsorMonitor 2012.