Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Sluiting dreigt voor Tropenmuseum

Sluiting dreigt voor Tropenmuseum

Gisteravond werd bekend gemaakt dat de overheid vanaf 2013 geen ontwikkelingsgeld meer wil steken in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT). Hiermee verliest het instituut veertig procent van haar inkomsten. De moederorganisatie van onder meer het Tropenmuseum krijgt nu 20 miljoen euro per jaar van het ministerie van Buitenlandse Zaken. De directie van het museum overweegt de beslissing aan te vechten omdat andere musea minder hoeven in te leveren. (bron: Informatie Professional)

In 2010 verwelkomde het tropenmuseum 197.000 bezoekers (bron: Tropenmuseum). Met het bezoekaantal van net onder de 200.000 valt het Tropenmuseum buiten de Top 50 van grootste dagattracties in Nederland. Deze ranglijst is dit jaar voor het eerst gemaakt in een co-productie tussen Respons en NBTC. Het Tropenmuseum staat op de ranglijst best bezochte musea in 2010 op de 20e plaats.

Begin september was het Tropenmuseum ook al in het nieuws omdat zij vanwege de bezuinigingen één dag in de week gesloten zou blijven voor publiek.