Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Onderzoek Top 100 Evenementen Monitor in volle gang

Onderzoek Top 100 Evenementen Monitor in volle gang

Respons is op dit moment druk bezig met de productie van de 17e editie van de Top 100 Evenementen Monitor. De Top 100 Evenementen Monitor is het langstlopende en meest in het oog springende onderzoek dat Respons uitbrengt.  De 100 grootste publieksevenementen van 2011 worden in deze monitor op verschillende punten met elkaar vergeleken. Dit levert een aantal verrassende ranglijsten op basis van o.a. direct bereik (bezoeken) en indirect bereik (media-aandacht).

Nieuw dit jaar is dat er extra aandacht zal worden besteed aan de social media activiteiten van de verschillende evenementen. Social media nemen een steeds belangrijkere plek in de communicatie tussen evenement en doelgroep in en daarom heeft Respons besloten de verschillende social media niet meer mee te nemen in de telling van de MBE (Media Bereik Eenheden), maar deze middels een eigen weging mee te nemen in de samenstelling van de Top 100 Evenementen.

Zoals elke editie zal de Monitor ook een overzicht bevatten van de Top 100 Evenementen die in 2012 plaatsvinden. De informatie over de Top 100 Evenementen zal tevens te raadplegen zijn via de Evenementen Monitor Online.