Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Ruim 900.000 bezoeken in eerste jaar Ziggo Dome

Ruim 900.000 bezoeken in eerste jaar Ziggo Dome

Ziggo Dome bestaat vandaag één jaar. Op 24 juni 2012 werd Ziggo Dome geopend met een concert van Marco Borsato. Twee dagen later stond de Amerikaanse grungeband Pearl Jam voor een uitverkochte zaal. Optredens van Sting, Madonna, John Fogerty en Paul Simon volgden in juni en juli 2012, na de zomer gevolgd door onder meer Bløf, George Michael, Lady Gaga en Radiohead. Vanavond, precies een jaar en ruim 90 evenementen later, geeft de Amerikaanse superster Rihanna er een uitverkocht concert.

Binnen een jaar vonden ruim 90 evenementen plaats in Ziggo Dome en werden zo’n 900.000 bezoekers ontvangen. Naast concerten van supersterren zoals Beyoncé en Barbra Streisand vonden verschillende andere evenementen plaats: sportevenement Amsterdam Icehockey Cup 2012, dance events Dirty Dutch en Headhunterz, maar ook familievoorstellingen zoals Walking with Dinosaurs en Peter Pan World Arena Tour en de cabaretshow van Najib Amhali. Verder was Ziggo Dome podium van Frozen Planet in Concert en Top Gear Live. Ondanks de capaciteit van 17.000 bezoekers bestempelen veel artiesten en bezoekers de zaal toch als intiem.

Directeur commerciële zaken Danny Damman: “De bezoekersaantallen overtreffen onze verwachtingen. Daarnaast is de naamsbekendheid gestegen naar 86% en hebben we van de bezoekers een 8 op ons eerste rapport gekregen. Wij zijn blij met de positie die Ziggo Dome in korte tijd op de concertmarkt heeft veroverd en blijven hard werken om voor elke fan en elke artiest de meest optimale omstandigheden te creëren om elkaar te ontmoeten.” (ziggodome.nl)