Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Respons @ Zomerkriebels Festival

Respons @ Zomerkriebels Festival

Zaterdag 7 juli jl. bezocht Manouk Hofstee voor Respons het Zomerkriebels Festival te Utrecht. Een voorspelde regenachtige dag sloeg om in een zonnige zomerdag. Zelfs een klein buitje kon de pret niet drukken. Eenmaal aangekomen op het terrein, werd mijn aandacht getrokken door het reuzenrad. Ik besloot om mijn nostalgische gevoelens te onderdrukken en een rondje te lopen over het Vredenburg festivalterrein.

Overal waar je keek zag je ‘festivalproof’ geklede mensen en er hing een goede sfeer. De zomerkriebels waren zeker aanwezig! Het festivalterrein was van alle gemakken voorzien; op het terrein waren kluisjes, voldoende toiletten en een marktje waar je zonnebrillen, hoeden en waaiers kon kopen, wat met het zonnetje zeker geen overbodige luxe was. Ook waren er volop eet- en drinkgelegenheiden, waar het overigens wel erg druk was. De locatie was niet te groot, wat het extra sfeervol maakte.

Maar nu waarvoor we tenslotte zijn gekomen: muziek. Ik vond prima plek bij de mainstage, waar  house werd gedraaid door flinke namen zoals La Fuente, Bingo Players, Sandro Silva, Quintino, Nicky Romero en Joachim Garraud. Hoogtepunt van de dag waren wel de overgevlogen meiden uit Australie: Nervo. Ieder uur draaide een andere DJ, wat zorgde voor voldoende afwisseling. Op grote schermen achter de draaitafel werden er verschillende teksten, filmpjes en afbeeldingen geprojecteerd, wat een goede ondersteuning bleek van de muziek. Bij de overdekte podia kon je een dansje wagen op R&B: ‘SUPAH! DUPAH’, techno: ‘CLUB JUNX’ en house: ‘SUPER SUNDAY’. Voor iedereen wat wils dus.

Toen het eenmaal donker werd, kwamen de lasers en lichten nog meer tot hun recht. Rond kwart voor elf werd iedereen verrast door een grote vuurwerkshow. Door het besef dat de eindshow was begonnen en het feestje bijna afgelopen zou zijn, ging iedereen nog eens extra uit hun dak. Toen de laatste vuurpijl de lucht in werd geschoten begon het te miezeren. De weergoden hadden het de hele dag al goed met ons voorgehad, waardoor het festival haar naam ‘Zomerkriebels’ zeker eer aan deed.

Festivalweekend

Naast Zomerkriebels Festival vonden er afgelopen weekend door heel Nederland verscheidene festivals plaats.

Evenement Plaats Datum
Bospop Weert 7 en 8 juli 2012
Sensation, The World’s Leading Dance Event Amsterdam 7 juli 2012
HobNob Festival Almelo 7 juli 2012
Muziek Aan Zee Harlingen 7 juli 2012
Zingen op de Zaan Zaandam 7 juli 2012
Beatstad Festival Den Haag 7 juli 2012
Dreamfields Festival Giesbeek 7 juli 2012
Werfpop Leiden 8 juli 2012