Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Respons presenteert Beurscijfers op CLC-VECTA Platformbijeenkomst

Respons presenteert Beurscijfers op CLC-VECTA Platformbijeenkomst

Respons presenteerde op 16 juni j.l. de jaarlijkse branchecijfers Beurzen op de Platformbijeenkomst van CLC-VECTA. Het was tevens de lancering van de nieuwste editie van de Beurzen Monitor. Directeur Lex Kruijver lichtte de branchecijfers toe en zette de trends en ontwikkelingen op de beurzenmarkt uiteen.  

Beurzen Monitor 2015
De beurzenmarkt in Nederland trekt weer voorzichtig aan, ondanks dat het aantal vak- en publieksbeurzen in 2014 iets afnam. Het aantal bezoeken nam in 2014 licht toe en er werden meer vierkante meters verhuurd. Bezoekers waren nog wel voorzichtig met het trekken van de portemonnee, er werd in totaal minder uitgegeven, maar desondanks is er wel een positieve lijn te zien.

In 2014 stonden er minder vakbeurzen op de kalender, het aantal was daarentegen wel gelijk aan 2012. Het aantal publieksbeurzen daalde in 2014 ten opzichte van 2013 ook, maar blijft wel hoger liggen dan in 2012. Het aantal vakbeurzen blijft in de periode 2008-2014 vrij constant, met uitzondering van het (slechte) jaar 2011. Publieksbeurzen vertonen sinds 2011 een opgaande lijn, na de significante tik die werd uitgedeeld in 2010. Dit blijkt uit de nieuwste editie van de Beurzen Monitor, die onlangs is gepubliceerd.

De Beurzen Monitor komt tot stand in samenwerking met en onder auspiciën van branchevereniging CLC-VECTA. In deze hardcopy marktanalyse staan de officiële branchecijfers vak- en publieksbeurzen opgenomen. De monitor bevat een uitvoerige analyse van de Nederlandse beurzensector en de profielen van de 50 grootste vak- en consumentenbeurzen in Nederland.

Bestellen
De Beurzen Monitor 2015 kost € 295,-. Wanneer u een abonnement afsluit van minstens twee edities, krijgt u 15% korting. Meer informatie.

Bestellen

 

Beurzen Monitor Online
Naast de hardcopy versie biedt Respons tevens de Beurzen Monitor Online aan. Hierin staat volledige en up-to-date informatie over circa 600 vak- en publieksbeurzen(>=1.000 bezoeken) in Nederland. De Beurzen Monitor Online biedt gegevens over vijf jaren. Meer informatie.