Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Respons.nl geheel vernieuwd

Respons.nl geheel vernieuwd

Onlangs lanceerde Respons haar nieuwe website. Niet alleen is er een geheel nieuwe look & feel, door de ontwikkeling van een uitgebreid CMS worden bezoekers beter en sneller geïnformeerd over producten, diensten en nieuws.  Zo zijn er productpagina’s van de Evenementen TOP100, Jongeren Monitor, Sponsor50, Gemeente50 en Top 50 Dagattracties.

Overzichtelijkheid is het sturende element van het nieuwe ‘virtuele huis’ van Respons. Op de homepage kan de bezoeker gelijk navigeren naar de drie hoofdactiviteiten van Respons:

- Agenda & uittips
- Monitoren & online database
- Evenementenonderzoek

Kennisdelen

Naast de informatie over de eigen activiteiten van Respons, is de site ook bedoeld voor kennisdeling. Diverse documenten, zoals de Evenementenfamilie, toelichting MediaBereikEenheden (MBE’s) en de evenementenclassificatie van Respons zijn gratis te downloaden. Op de nieuwe website brengt Respons dagelijks relevant nieuws.

Virtuele dynamiek

Respons.nl is ‘connected’ met de Facebook pagina van Respons. De laatste tweets van @responsnl zijn te lezen op de homepage en bezoekers blijven via de RSS-feed van Respons op hoogte van de laatste veranderingen op de website. Naast nieuws op de homepage, plaatst Respons ook relevant nieuws op de verschillende product- en informatiepagina’s. Zo is een bericht over de optredende stabilisatie van de festivalmarkt te lezen op de Jongeren Monitor-pagina.

Look & feel

Naast de informatieve hoofdfunctie van de site, hebben de makers ook goed aan het ‘oog’ gedacht. De site is rijkelijk geïllustreerd met tal van foto’s en video’s. Daarnaast bevat de site veel visuele voorbeelden van het werk van Respons, allemaal voorzien van doorkliks. Daardoor komt de bezoeker snel uit op o.a. Eropuit.nl van NS en de sportkalender van Olympisch Vuur.

De nieuwe site van Respons is ontwikkeld en gebouwd door internetbedrijf Online Realisatie.