Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Beurzen Monitor 2014: Voorzichtig herstel beurzensector in 2013

Beurzen Monitor 2014: Voorzichtig herstel beurzensector in 2013

De beurscijfers van  2013 sluiten aan bij de economische signalen en laten de eerste tekenen van herstel zien. Dit blijkt uit nieuwe Beurzen Monitor van onderzoeksbureau Respons  in samenwerking met branchevereniging CLC-VECTA. In 2013 vonden er 587 vak- en publieksbeurzen plaats die 6,7 miljoen bezoeken genereerden. In totaal gaven de beursbezoekers 413 miljoen euro uit.

Sinds 2003 stelt Respons ieder jaar de branchecijfers beurzen op en levert hiermee inzicht in essentiële aspecten van vak- en publieksbeurzen in Nederland voor professionals en de branche. Voor het onderzoek werd gebruik gemaakt van gegevens van beursorganisatoren en accommodaties. Deze gegevens worden het hele jaar  continu bijgehouden in de Beurzen Monitor Online, de actuele database van alle vak- en consumentenbeurzen (vanaf 1.000 bezoeken) in Nederland. De analyse van de beurzeninformatie over 2013 heeft plaatsgevonden in de maanden maart, april en mei 2014.

De beurscijfers zijn van grote betekenis omdat deze inzicht geven in de ontwikkelingen binnen de branche.  De cijfers van  2013 laten sluiten aan bij de economische signalen en laten de eerste tekenen van herstel zien.  Het totaal aan gehuurde oppervlakte voor beursdeelname is gegroeid en bereikt weer bijna het niveau van 2011 en het aantal beurzen, met name publieksbeurzen, is flink toegenomen. De mediumbestedingen – bij vak- en publieksbeurzen – nemen voor het eerste sinds twee jaar weer toe  Een ander positief beeld dat uit de cijfers valt op te maken is de waardering van de bedrijven voor het medium. Het aantal exposanten blijft licht stijgen”, aldus Riemer Rijpkema, directeur CLC-VECTA.

De Huishoudbeurs van organisator RAI Exhibitions voert de lijst aan van de 25 grootste publieksbeurzen in 2013. De Internationale Bouwbeurs in de Jaarbeurs Utrecht van VNU Exhibitions Europe de lijstaanvoerder van de 25 grootste vakbeurzen in 2013. Bekijk hier de factsheet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Centrum voor Live Communication (CLC-VECTA) is de brancheorganisatie voor bedrijven en organisaties die professioneel betrokken zijn bij het organiseren, accommoderen en faciliteren van beurzen, congressen & vergaderen, evenementen, entertainment en incentives. CLC-VECTA draagt bij aan de profilering en professionalisering van de Live Communication branche en de circa 240 leden door te informeren, adviseren, ondersteunen en inspireren.

Respons is een onafhankelijk data- en onderzoeksbureau op het gebied van evenementen en dagrecreatieve bestemmingen. In samenwerking met diverse partijen is het bureau verantwoordelijk voor o.a. branchemonitoren op het gebied van beurzen, festivals, sportevenementen en dagattracties. De data en analyses van Respons worden jaarlijks afgenomen door ruim 200 bedrijven en instellingen in Nederland.

De Beurzen Monitor 2013 is een co-productie van Respons en CLC-VECTA. De Monitor kan besteld worden voor € 295 (exclusief verzendkosten en 6% BTW). Daarvoor krijgt men het volledige rapport in hardcopy & pdf (exclusief verzendkosten en 6% BTW).

Bestellen

Wilt u meer weten over de producten van Respons, neem dan contact op met Lex Kruijver. Dit kan via ons contactformulier, per e-mail: lex@respons.nl of telefonisch:  020-345 75 54