Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Respons en Arko lanceren nieuwe Sport Evenementen Monitor

Respons en Arko lanceren nieuwe Sport Evenementen Monitor

Respons komt binnenkort met de 15e editie van de Sport Evenementen Monitor, het jaarlijkse onderzoek naar de grootste sportevenementen in Nederland. De Sport Monitor, inmiddels een begrip bij organisatoren, bedrijfsleven en overheid, krijgt dit jaar een geheel nieuwe opzet. Daartoe is Respons een samenwerking aangegaan met Arko Sports Media, en wordt de nieuwe Sport Monitor onder gezamenlijke vlag uitgegeven.

De Sport Monitor gaat deel uitmaken van een nieuw platform; SPORTNEXT – de sportmarketing community. Dit nieuwe platform – een initiatief van NOC*NSF en Arko Sports Media – zal medio november gelanceerd worden en heeft als belangrijkste doel om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van het domein sportmarketing. Voor meer informatie over SPORTNEXT verwijzen wij u graag naar www.sportnext.nl (vanaf 16 november online).

Belangrijkste element in de nieuwe Sport Monitor is de ranglijst van 50 grootste sportevenementen van Nederland. Naast de ranglijst en de 50 profielen, bevat de nieuwe Monitor een marktbeschouwing en een analyse, met daarin o.a. de relatie van sportevenementen met gemeenten, sportaccommodaties, organisatoren en sponsoring. De link met de Nationale Evenementenkalender – ook door Respons verzorgd –  van Olympisch Vuur wordt in de vernieuwde Sport Monitor verder vormgegeven.

De ranglijst van de 50 grootste sportevenementen zal worden gedistilleerd uit een onderzoek van Respons onder alle sportevenementen in Nederland. De informatie over deze sportevenementen is te raadplegen via de Sport Monitor Online, de grootste online database van sportevenementen in Nederland.