Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Respons evenementen verrijken Land van ANWB

Respons evenementen verrijken Land van ANWB

Na afwezigheid van een half jaar, staat de evenementencontent van Respons weer op Land van ANWB. Na de ‘revamp’ van ANWB’s dagrecreatieportaal, heeft de content van Respons een plaats gekregen naast de uittips die door de vier miljoen leden van de ANWB worden aangedragen. De evenementencontent is te raadplegen via de website landvananwb.nl, de Land van ANWB App en nieuwsbrief.  Nieuw is dat Respons en ANWB tickets gaan aanbieden via Land van ANWB.

De ANWB is al geruime tijd een autoriteit op het gebied van vrije tijd. Sinds 2011 is het Land van ANWB dé inspiratiebron voor uitjes in Nederland voor ruim 4 miljoen leden en overige bezoekers. Of het om een bijzonder dagje uit gaat of een gezellige fietstocht: in het Land van ANWB doet de bezoeker altijd veel ideeën op! Via de website, Land van ANWB Nieuwsbrief en de App blijven bezoekers op de hoogte van alle leuke uittips en kunnen bezoekers zelf participeren door uitjes te beoordelen, reacties te geven of uitjes op te voeren.

Bezoekers van de Land van ANWB website en App kunnen kiezen uit diverse ‘uittip’-categorieen, waaronder pretparken, dierentuinen, musea en uiteraard ook evenementen. Op landvananwb komen verschillende genres op bod, zoals festivals, beurzen en markten en zijn een mix van entreeheffende en gratis te bezoeken evenementen. De evenementenkalender op Land van ANWB komt tot stand door tips van ANWB-leden en via de evenementenfeed van Respons. De feed van Respons bevat o.a. informatie over titel, locatie, website, entreeprijzen, openingstijden, foto en een wervende tekst van evenementen.

Entreebewijzen evenementen

De evenementenfeed van Respons faciliteert sinds kort ook de verkoop van entreebewijzen op Land van ANWB website en App. Daarmee geeft de ANWB invulling aan de wens van bezoekers van Land van ANWB om direct hun entreebewijzen te kunnen bestellen, zonder daarvoor site of App te hoeven verlaten. Het mes snijdt daarmee aan twee kanten: ANWB verhoogt de servicegraad naar bezoekers en de evenementenorganisator kan een stijging verwachten in de verkoop van entreebewijzen, door de aankoop van entreebewijzen makkelijker te maken. Bovendien vindt de verkoop van entreebewijzen plaats via de eigen interface van de evenementenorganisator of ticketpartner, waardoor is sprake is van volledige transparantie. De entreebewijzen worden derhalve tegen de reguliere ticketprijs verkocht, volgens de richtlijnen van SKEN, het ticketkeurmerk in Nederland. Voor meer informatie over het aanbieden van tickets via Land van ANWB, kunt u terecht bij Lex Kruijver (telefoon 020 3457554).