Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Reorganisatie ophanden bij Diergaarde Blijdorp

Reorganisatie ophanden bij Diergaarde Blijdorp

Bij Diergaarde Blijdorp in Rotterdam is genoodzaakt te reorganiseren. Dit is een resultaat van de bezuinigingen die het park moet doorvoeren door de sterk verminderde subsidies. In 4 jaar tijd brengt de gemeente de subsidie terug van 4,8 miljoen naar 800.000 euro. Stafafdelingen zullen worden samengevoegd en het aantal specialisten wordt teruggebracht.

Voor de kosten van de voorgenomen reorganisatie moet Blijdorp nieuwe leningen van zo’n 3 tot 5 miljoen euro aangaan. Met de gemeente Rotterdam wordt onderhandeld over een garantstelling. De gemeente staat al garant voor 15 miljoen aan bestaande leningen. Directeur Damen zei op de persconferentie dat Rotterdam heeft toegezegd Blijdorp nooit failliet te laten gaan.

Blijdorp wil de entreeprijs in 2013, na een verhoging met anderhalve euro vorig jaar, niet opnieuw verhogen. Het aantal bezoekers is dit jaar zo’n 10 procent achtergebleven ten opzichte van 2011. In 2013 zou de diergaarde bij ongewijzigd beleid afstevenen op een tekort van 1,4 miljoen euro. Het is niet bekend of dat door de duurdere kaartjes komt of door het slechte begin van de zomer. De hele maand september is Blijdorp toegankelijk voor niet meer dan 12,50 euro om het 155-jarig bestaan luister bij te zetten.