Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Presentatie evenementencijfers op Eurosonic Noorderslag

Presentatie evenementencijfers op Eurosonic Noorderslag

In opdracht van de Vereniging van Evenementen Makers (VVEM) presenteert Respons voor het eerst nieuwe cijfers over de publieksevenementensector. De cijfers hebben  betrekking op o.a. kunst- en cultuurfestivals, optochten/parades en jaarmarkten. De definitieset van de verschillende soorten evenementen, recentelijk door VVEM en Respons geactualiseerd, zal ook aan bod komen. De bijeenkomst zal duidelijk maken welke cijfers er gestructureerd gemonitord gaan worden, en welke cijfers nog niet beschikbaar zijn. De bijeenkomst vindt plaats op donderdag 10 januari tijdens Eurosonic Noorderslag in Groningen. 

Willem Westermann (VVEM, NL)

Bij de brancheorganisatie VVEM (Vereniging Van EvenementneMakers) is Willem Westerman betrokken bij de ontwikkeling en de realisatie van de professionele evenementenbranche. Westerman adviseert daarbij over uiteenlopende zaken en onderwerpen.

Yvo Hütte (VVEM, Traffic Support, NL)

Yvo Hütte is Algemeen Directeur bij Traffic Support, de grondlegger van de gestructureerde verkeersafhandeling binnen de Nederlandse evenementenindustrie. Daarnaast is hij bestuurslid van de Vereniging Van EvenementenMakers (VVEM).

Lex Kruijver (Respons, NL)

Lex Kruijver is directeur van onderzoeksbureau Respons: een data- en onderzoeksbureau op het gebied van evenementen en andere vrijetijdsbestedingen. Respons beschikt over de gegevens van duizenden evenementen in Nederland.

Hans Ligtermoet (VVEM, NL)

Hans Ligtermoet is directeur van de VVEM, de brancheorganisatie voor de evenementenwereld. Daarnaast is hij algemeen bestuurslid van MKB Nederland en lid van Gastvrij Nederland. De VVEM vertegenwoordigt op landelijk niveau de professionele makers van evenementen waarbij kwaliteit, veiligheid en professionalisme de sleutelelementen zijn.