Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend

Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend

De nominaties van de 7e editie van de Nationale Citymarketing Trofee zijn bekend. In beide categorieën zijn er dit jaar drie genomineerden. In de categorie boven 100.000 inwoners zijn dit Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. In de categorie tot 100.000 inwoners zijn Helmond, Kampen en Goeree-Overflakkee de genomineerde gemeenten.

In de periode voorafgaand aan de nominaties, zijn gemeenten in staat gesteld om zichzelf aan te melden voor de Nationale Citymarketing Trofee. De aanmeldingen zijn daarna voorgelegd aan de jury. Bij de vaststelling van de nominaties heeft de jury gekeken naar vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing. Ook is gekeken naar spraakmakende en/of opvallende marketingactiviteiten in 2015 en is de jury altijd op zoek naar vernieuwing en de bijdrage aan het vakgebied.

Alexander Rinnooy Kan

De jury staat onder leiding van Prof. dr. Alexander Rinnooy Kan, universiteitshoogleraar Economie en Bedrijfskunde aan de Universiteit van Amsterdam. De jury bestaat verder uit; Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam), Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur), Thom Ummels (lid gemeenteraad Zaltbommel) en Hans Oostendorp (Necker van Naem).Binnenkort komt de jury bijeen om de genomineerde gemeenten te beoordelen. Dat gebeurt onder andere op basis van een mondelinge toelichting door de zes gemeenten.

Uitreiking op Nationaal Congres Citymarketing

De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor de 7e keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Dit landelijk congres wordt dit jaar gehouden op maandag 6 juni in Arnhem. Meer informatie: www.nationaalcongrescitymarketing.nl.

 

Wie worden de opvolgers van Eindhoven en Helmond?

Vorig jaar gingen Eindhoven en Helmond naar huis met de fraaie trofeeën. Het overzicht van de winnaars van de eerdere zes edities van de NCT ziet er als volgt uit:

tot 100.000 100.000+ (inwoners)
2010 Assen Den Haag
2011 Lelystad Den Haag
2012 Bergen op Zoom Dordrecht
2013 Veenendaal Groningen
2014 Leeuwarden Eindhoven
2015 Helmond Eindhoven