Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend

Nominaties Nationale Citymarketing Trofee bekend

De nominaties van de Nationale Citymarketing Trofee zijn bekendgemaakt. Een drietal gemeenten is genomineerd in twee categorieën. In de categorie boven 100.000 inwoners gaan de nominaties naar Eindhoven, Groningen en Den Haag. In de groep onder 100.000 inwoners zijn het Gouda, Meppel en Veenendaal.

De afgelopen weken konden de burgemeesters en citymarketeers in Nederland hun gemeente aanmelden voor de titel “Beste citymarketing gemeente van het jaar 2012”. Ook konden zij andere gemeenten nomineren voor deze titel. Daarnaast zijn mogelijke kandidaten voor de trofee aangedragen door een aantal op dit vakgebied actieve wetenschappers.

Er is gekeken naar een aantal belangrijke aspecten, zoals de aanwezigheid van doelstellingen en kernwaarden, beleid en beleidsstukken op dit terrein, onderzoek naar effecten en resultaten van citymarketing en de wijze van organisatie.

Vakjury
Binnenkort beoordeelt de onafhankelijke vakjury de nominaties en wijst uiteindelijk de winnende gemeenten aan. De genomineerde gemeenten leveren hiervoor gedetailleerde documentatie en motivering aan bij de jury. Ook moeten zij zich “live” presenteren tijdens een jurybijeenkomst. Vorig jaar waren de gemeenten Dordrecht en Bergen op Zoom de winnaars.

Bij de uiteindelijke beoordeling zullen vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen. Ook wordt gevraagd naar een kosten-batenanalyse en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar.

De jury staat onder leiding van Cees van Bemmel, directievoorzitter Van Wijnen Holding BV. Naast Van Bemmel bestaat de jury uit de volgende leden: Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam), Gerard Marlet (directeur Stichting Atlas voor Gemeenten en schrijver van het boek “De aantrekkelijke Stad”), Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur) en Gaston Crolla, voorzitter bestuur Netwerk Citymarketing.

Nationaal Congres Citymarketing
De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor de vierde keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Dit landelijk congres wordt gehouden in de gastgemeente Rotterdam op maandag 17 juni.