Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nominaties Nationale Citymarketing Trofee 2014 bekend

Nominaties Nationale Citymarketing Trofee 2014 bekend

De nominaties van de 5e editie van de Nationale Citymarketing Trofee zijn bekend. In de categorie boven 100.000 inwoners zijn er dit jaar vier genomineerden: Eindhoven, Den Haag, Amsterdam en Dordrecht. In de categorie onder 100.000 inwoners zijn Gouda, Leeuwarden en Zandvoort de genomineerde gemeenten. De afgelopen weken konden de burgemeesters en citymarketeers in Nederland hun gemeente aanmelden voor de titel ‘Beste citymarketing-gemeente in 2013’. Ook konden zij andere gemeenten nomineren voor deze titel.

De shortlist is vervolgens voorgelegd aan de onafhankelijke vakjury en enkele andere experts. De jury is vervolgens tot bovenstaande nominaties gekomen. Daarbij is gekeken naar een aantal belangrijke aspecten, zoals de aanwezigheid van doelstellingen en kernwaarden, beleid en beleidsstukken op dit terrein, onderzoek naar effecten en resultaten van citymarketing en de wijze van organisatie.

Beoordeling
Binnenkort beoordeelt de vakjury de nominaties en wijst uiteindelijk de winnende gemeenten aan. De genomineerde gemeenten leveren hiervoor gedetailleerde documentatie en motivering aan bij de jury. Ook moeten zij zich presenteren tijdens een jurybijeenkomst.

Bij de uiteindelijke beoordeling zullen vakinhoudelijke elementen als beleidsmatige aanpak, organisatie, mediaprofilering, monitoring en aantoonbare effecten van citymarketing worden meegewogen. Ook wordt gevraagd naar een kosten-batenanalyse en de ontwikkelingen ten opzichte van vorig jaar. Tenslotte wordt er dit jaar ook nadrukkelijker gekeken naar vernieuwing en bijdrage aan het vakgebied.

Jury
De jury staat onder leiding van Cees van Bemmel, directievoorzitter Van Wijnen Holding BV. Naast Van Bemmel bestaat de jury uit de volgende leden: Erik Braun (universitair docent Erasmus Universiteit Rotterdam), Eric de Kluis (hoofdredacteur Binnenlands Bestuur) en Gaston Crolla, voorzitter bestuur Netwerk Citymarketing, Angelique Lombarts Lector City Marketing & Leisure Management Hogeschool InHolland en Thom Ummels, onafhankelijk citymarketing expert en voormalig directeur van Stichting Stadspromotie Almere

Nationaal Congres Citymarketing
De Nationale Citymarketing Trofee (NCT) wordt dit jaar voor de vijfde keer uitgereikt tijdens het Nationaal Congres Citymarketing. Dit landelijk congres wordt gehouden in de gastgemeente Den Haag op dinsdag 10 juni. Kijk voor meer informatie op www.nationaalcongrescitymarketing.nl