Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nieuwe festivals in 2013

Nieuwe festivals in 2013

Nederland is festivalland bij uitstek. Jaarlijks vinden in ons kleine landje zo’n 700 kunst- en cultuurfestivals plaats, gemiddeld ruim 13 festivals per week, met de meeste evenementen in de zomermaanden. Ook dit jaar staat de festivalkalender bomvol, van grote nationaal bekende festivals tot kleinschalige regionale festivals. Ondanks de economische crisis zijn er ook dit jaar weer nieuwe festivals bijgekomen. Onderstaand een aantal van deze nieuwkomers op de Festivalmarkt. 

Welcome to the Village
Welcome to The Village is naar eigen zeggen ‘drie dagen lang het mooiste kleine dorp van Nederland’. In het natuurgebied vlak buiten Leeuwarden spelen verscheidene bands uit Nederland en ver daarbuiten. In 2013 beleeft het festival haar eerste editie op 26, 27 en 28 juli. Het festival was voor aanvang reeds uitverkocht.

Amsterdam Music Festival
Op 19 oktober zal tijdens Amsterdam Dance Event een nieuw festival plaatsvinden in de hoofdstad onder de naam Amsterdam Music Festival. Het wordt georganiseerd door ALDA Events en ID&T en vindt plaats in RAI Amsterdam op 3 verschillende area’s. De line-up zal bestaan uit de top van de DJ-wereld. Op het festival worden de Top 100 Djs awards uitgereikt door DJ Mag. DJ Mag is tevens de host van de main area.

Claydrum
Ook Landgraaf krijgt een nieuw festival, gericht op deep house en techno. De eerste editie van het Claydrum Festival vindt op 10 augustus plaats op het terrein van Megaland, het grootste evenemententerrein van de provincie Limburg. Naast een groot hoofdpodium zijn er 3 kleine podia aanwezig. Twintig verschillende DJ’s, onder andere afkomstig van Duitsland en Engeland zullen muziek verzorgen voor de festivalgangers. Tickets kosten 28,50 euro, zo bericht Festivalinfo.nl vandaag op haar website.

Mañana Mañana
De organisatie van het Zwarte Cross kondigde eerder dit jaar de komst aan van het Mañana Mañana Festival, naar eigen zeggen ‘het meest relaxte festival van Nederland.  Landgoed Enghuizen is het decor: een natuurlijk amfitheater in de mooie Achterhoek. Een fantastische plek voor een festival voor levensgenieters, muziekliefhebbers en Bourgondiërs. Het festival vindt plaats op 31 augustus en 1 september.

Festival Monitor Online
De Festival Monitor Online van Respons geeft via één uniek systeem inzicht in ruim 700 kunst en culturele festivals in Nederland. Met het systeem creëert u razendsnel een overzicht van alle festivals, mogelijk uitgesplitst naar regio of doelgroep of beiden.

De Festival Monitor Online bevat actuele gegevens van alle festivals in Nederland vanaf ca. 3.000 bezoeken. Het systeem, met eenvoudig te bedienen zoekfuncties, biedt historische gegevens en informatie over het huidige en volgende jaar. Voor meer informatie over de Festival Monitor Online klik hier.