Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nieuw: beurzen monitor 2012

Nieuw: beurzen monitor 2012

In 2011 vonden er 522 vak- en publieksbeurzen plaats, die 6,8 miljoen bezoeken genereerden, bijna € 52 miljoen aan recette in het laatje brachten en 365 miljoen euro aan standhuur ontvingen van de ruim 91.000 exposanten. Dit zijn enkele imponerende cijfers uit de eerste editie van de Beurzen Monitor, gemaakt door Respons in samenwerking met branchevereniging CLC-VECTA. De Beurzen Monitor is een hardcopy rapportage met analyses van de beurzensector in Nederland.

Respons stelt al sinds 2003 de branchecijfers vak- en publieksbeurzen op, in opdracht van CLC-VECTA, daarnaast voert Respons al tien jaar de Beurzen Monitor Online met daarin de gegevens van alle vak- en publieksbeurzen in Nederland.

De eerste editie heeft betrekking op de gegevens van beurzen in 2011. In twee aparte hoofdstukken worden vakbeurzen en publieksbeurzen geanalyseerd aan de hand van o.a. het aantal beurzen, bezoekaantallen, exposanten, organisatoren, accommodaties en mediumbestedingen.

De Beurzen Monitor komt in september 2012 uit en kost € 295 (excl. 6% btw en verzendkosten) bij een eenmalige aanschaf. Leden van CLC-VECTA krijgen een aantrekkelijke korting en betalen slechts € 195 (excl. 6% btw en verzendkosten).

Bestellen van de Beurzen Monitor kan hier.