Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » New Balance nieuwe sponsor ABN AMRO Marathon Rotterdam

New Balance nieuwe sponsor ABN AMRO Marathon Rotterdam

New Balance volgt adidas op als een van de hoofdsponsors van de ABN AMRO Marathon Rotterdam. Het sportschoenen en -kledingmerk tekende een meerjarig contract met het grootste eendaagse sportevenement van Nederland (Respons Top 100 Evenementen Monitor). In het verleden was New Balance onder meer sponsor van de Chicago Marathon. New Balance is al sponsor van de ABN AMRO CPC Loop Den Haag en tevens al jaren sponsor van de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen

New Balance is de opvolger van adidas, die sinds 2001 één van de hoofdsponsors was. New Balance is de vierde hoofdsponsor van de ABN AMRO Marathon Rotterdam. De andere drie zijn titelsponsor ABN AMRO, Algemeen Dagblad (AD) en Extran.

De ABN AMRO Marathon Rotterdam is één van de evenementen die worden georganiseerd onder het paraplumerk Like2Run. Dat verbindt vijftien nationale en internationale loopbelevenissen met elkaar door een gegarandeerd hoogwaardig kwaliteitsniveau. ‘We like to run the extra mile to create winners’ is het motto van Like2Run.

De ABN AMRO Marathon Rotterdam wordt zondag 15 april 2012 voor de 32ste keer gehouden.

In 2012 is een nieuw klassement aan de ABN AMRO Marathon Rotterdam toegevoegd, de Provinciën Marathon Challenge. Daarbij staat de prestigieuze titel ‘snelste marathonprovincie van Nederland’ op het spel. Andere onderdelen zijn de Business Runs, de 10 km Loop Rotterdam en de AD 5 km Loop.