Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nationale Sportevenementenkalender

Nationale Sportevenementenkalender

De evenementen die opgenomen zijn op de Nationale Sportevenementenkalender vormen dit jaar voor het eerst de basis van de Sport Evenementen Monitor van Respons.

De Nationale Sportevenementenkalender van NOC*NSF heeft als doel om Nederland te laten zien welke grootschalige top- en breedtesportsportevenementen er in ons land georganiseerd worden. Dit betreffen sportevenementen om als bezoeker naar toe te gaan, als vrijwilliger aan mee te werken, of om zelf aan deel te nemen. De Nationale Sportevenementenkalender is een initiatief van NOC*NSF in samenwerking met Respons en is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van VWS. Op de Nationale Sportevenementenkalender staan top- en breedtesportevenementen in zes piramidelagen.

Criteria
Op basis van verschillende criteria zijn sportevenementen in Nederland onderverdeeld in 6 categorieën (piramidelagen). Internationale topsportevenementen zitten boven in de piramide 
(laag 1) en lokale breedtesportevenementen, het fundament van het sportevenementenlandschap in Nederland, in de onderste laag (laag 6). De analyse in de Sport Evenementen Monitor heeft betrekking op de ruim 400 sportevenementen in de lagen 1 tot en met 5 van de Nationale Sportevenementenkalender van NOC*NSF.