Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Nationaal Congres Evenementen in teken van ‘Engagement’

Nationaal Congres Evenementen in teken van ‘Engagement’


Engagement: een belangrijk onderwerp voor organisatoren van publieksevenementen anno 2015. Maar hoe maak je de verbinding met je doelgroep? De tweede editie van het Nationaal Congres Evenementen (NCE) staat in teken van ‘engagement’. Het NCE geeft sleutelfiguren het podium die succesvol hebben ingespeeld op het thema social engagement. Jeroen de Schuyteneer, directeur van de Gentse Feesten, geeft een keynote speech over het grootste stadsfestival van België.

Incubate Festival directeur Joost Heijthuijsen (zie inzet) en Denis Doeland, van ID&T en DDMCA gaan in een rondetafelgesprek onder leiding van dagvoorzitter Meike de Jong (RTL) in op het thema ‘Engagement’.

Q&A met Erik de Ridder en Pieter Bon
Erik de Ridder, wethouder Evenementen in Tilburg, zal op het NCE uitleggen wat engagement betekent voor het Tilburgse evenementenbeleid tijdens een Q&A. Pieter Bon, directeur van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg komt vertellen wat ‘zijn’ Event Academy inhoudt.

Themasessies
Middels een achttal interactieve themasessies wordt ingegaan op diverse actuele onderwerpen; hier kan kennis worden opgedaan en uitgewisseld. Onder meer Denis Doeland, Ticketscript en Future Events zullen een sessie verzorgen. U hoeft zich niet van tevoren in te schrijven voor uw sessie naar keuze, maar kunt op de dag zelf aanschuiven bij uw spreker naar keuze.

Ontmoeting
Het Nationaal Congres Evenementen is dé ontmoetingsplaats voor professionals op het werkterrein van publieksevenementen bij overheid, in de publiek- private sector, wetenschap en bedrijfsleven. Met name publieksevenementen in steden staan centraal. Het congres is primair bedoeld voor functionarissen bij overheid, organisatoren, accommodaties en onderwijs. Uiteraard ontbreekt de uitgebreide netwerkborrel niet en is er gedurende de dag ruimschoots de gelegenheid collega’s te ontmoeten.

Timetable

10.00 – 11.15 Inloop en welkom
11.15 – 11.30 Q&A met Wethouder De Ridder (Evenementen) en Pieter Bon (Fontys)
11.30 – 12.00 Keynote Jeroen de Schuyteneer (Gentse Feesten)
12.00 – 13.00 Lunch
13.00 – 15.15 Themasessies – 2 ronden
15.15 – 15.45 Korte pauze
15.45 – 16.15 Debat met Joost Heijthuijsen en Denis Doeland
16.15 – 17.00 Uitreiking Nationale Evenementenprijzen
17.00 – 18.00 Netwerkborrel

Deelname NCE2015
Wilt u deelnemen aan het programma van het Nationaal Congres Evenementen? Meld u dan nu aan! Deelname: € 250,- Kijk voor het volledige programma op www.nationaalcongresevenementen.nl.

Nationale Evenementenprijzen 2015
Het Nationaal Congres Evenementen wordt afgesloten met de uitreiking van Nederlands oudste vakprijs in de evenementenbranche: de Nationale Evenementenprijzen. Wie worden de opvolgers van 2014-winnaars Eindhoven, Valkenburg aan de Geul en Deventer op Stelten?

De inschrijving voor de Nationale Evenementenprijzen is tot 11 september 2015 geopend. De Nationale Evenementenprijzen worden uitgereikt in de categorieën: Evenementenstad van het Jaar ( 100.000+ inwoners en tot 100.000 inwoners), Beste Publieksevenement en de Evenementen Innovatieprijs. Denkt u met uw evenement of gemeente kans te maken op een van de Nationale Evenementenprijzen? Aarzel dan niet en zend in via de website. Aanmelden is kosteloos!