Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Madurodam 5 maanden dicht door verbouwing

Madurodam 5 maanden dicht door verbouwing

Als gevolg van de verbouwing gaat Madurodam dicht voor het publiek van 1 november 2011 tot en met 31 maart 2012. De miniatuurstad viert volgend jaar haar 60e verjaardag en grijpt deze mijlpaal aan om het park te verfraaien. Met 626.000 bezoeken staat Madurodam op de 23e plaats in de NBTC/Respons Top 50 Dagattracties. Die positie op de ranglijst zal het park, de qua bezoekaantal 5e dagattractie van Zuid Holland, in de Monitor van volgend jaar niet kunnen handhaven, gezien de sluiting in november en december. De zalen van het park blijven wél open voor zakelijke bijeenkomsten en evenementen.

“Het park wordt verrassender, veel actiever en informatiever, zodat we ook op de lange termijn voor jong en oud een aantrekkelijke attractie blijven’’, aldus algemeen directeur Joris van Dijk van Madurodam.

Bezoekers waarderen het unieke, creatieve en nostalgische karakter van Madurodam. Tegelijkertijd geven ze aan dat het park beter bij de huidige tijd kan aansluiten door meer actie en informatie te bieden. Op die behoefte speelt het nieuwe Madurodam in. Er komen tientallen doe-dingen en via moderne communicatiemiddelen worden de boeiende verhalen achter de objecten verteld.

Jong en oud kunnen straks via tientallen interacties aan de slag waarbij de handen uit de mouwen moeten worden gestoken, bijvoorbeeld door het daadwerkelijk bedienen van het schaalmodel van de Oosterscheldekering, het leegpompen van een polder en het laden en lossen van schepen in de haven van Rotterdam.

Via digitale informatieschermen en de eigen smartphone kunnen bezoekers de verhalen achter de objecten multimediaal beleven. Een speeltuin met als thema de Waddenzee en nieuwe horecafaciliteiten maken het nieuwe Madurodam compleet.

Top 5 Dagattracties provincie Zuid-Holland
1 Diergaarde Blijdorp 1.551.707
2 Attractiepark Duinrell 1.358.110
3 Keukenhof 787.000
4 SnowWorld Zoetermeer 650.000
5 Madurodam 626.000
bron: Top 50 Dagattracties