Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Latin American Film Festival stopt ermee

Latin American Film Festival stopt ermee

Nederland is een filmfestival kwijt. De organisatie van het Latin American Film Festival, dat komend jaar zijn tiende editie zou vieren, ziet zichzelf genoodzaakt de stekker er uit te trekken. Dat heeft het bestuur dinsdag op zijn website gemeld.

“Met pijn in ons hart moeten we concluderen dat er geen 10e editie zal komen en dat we moeten stoppen met het festival”, staat daar te lezen. “Door het huidige financiële klimaat in de culturele sector is een nieuwe editie van het festival helaas niet haalbaar en zijn de vooruitzichten zo somber dat we na lang beraad hebben besloten om per 1 januari 2014 Stichting LAFF te ontbinden.”

 

Exact 10 jaar geleden ontstond onder een groep filmfans in Utrecht het idee voor het Latin American Film Festival uit liefde voor de Latijns-Amerikaanse film. Na een succesvolle eerste editie was het LAFF in negen jaar uitgegroeid tot een prachtig festival dat de Latijns-Amerikaanse cinema op de kaart heeft gezet in Nederland. Honderden films passeerden de revue, ruim honderd Latijns-Amerikaanse gasten zijn overgevlogen naar Nederland en ruim honderdduizend bezoekers bezochten het festival.