Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » VNU Exhibitions gaat verder als Jaarbeurs

VNU Exhibitions gaat verder als Jaarbeurs

VNU Exhibitions Europe, volle dochter van de Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs, gaat haar activiteiten per direct onder de naam ‘Jaarbeurs’ voeren. De Jaarbeurs was sinds 2007 al voor 100% eigenaar geworden, nadat men het 50% aandelenpakket overnam van The Nielsen Company.

Naamswijziging
“De drie afzonderlijke dochterbedrijven zijn de afgelopen periode steeds meer naar elkaar gegroeid om juist op alle gebieden één volwaardige partner voor ondernemend Nederland te zijn. Om deze verandering kracht bij te zetten zullen de drie dochterbedrijven nu worden geïntegreerd in één Jaarbeurs. VNU zal vanaf heden dan ook naar buiten treden onder de naam Jaarbeurs”, laat Henk Broeders, directievoorzitter van Jaarbeurs, weten.

“Jaarbeurs is opgericht in 1916 om handel en nijverheid te bevorderen en daarmee voorspoed voor ondernemend Nederland te stimuleren. Nu bijna 100 jaar later, vormt dit ideaal nog steeds het fundament van Jaarbeurs. Met het samengaan van de drie bedrijven we alle kennis en ervaring en maken we optimaal gebruik van het volledige Jaarbeurs palet”,  aldus Broeders. De Jaarbeurs viert in 2016 haar 100-jarig bestaan.

Jaarbeurs
Jaarbeurs staat in de Top 5 accommodaties naar beursaantal op nummer 2 met 71 beurzen (de accommodaties van de Evenementenhal staan op 1 met 83 beurzen). De Jaarbeurs Utrecht was dit jaar de accommodatie die de meeste bezoeken trok: 438.755, onder andere door de Internationale Bouwbeurs (80.040 bezoeken) en Trade Mart Utrecht (58.634 bezoeken).

VNU Exhibitions Europe
VNU Exhibitions organiseerde in 2013 20 vakbeurzen en 4 consumentenbeurzen en  staat hiermee ook op nummer 2 grootste organisatoren naar aantal georganiseerde beurzen (Evenementenhal B.V. op 1 met 65 vakbeurzen en 12 publieksbeurzen). Wanneer we kijken naar de verdeling van organisatoren op basis van bezoekaantallen komt VNU Exhibitions op de tweede plaats met 256.418 bezoeken. Rai Exhibitions stond met 345.056 bezoeken op 1.

Beurzen Monitor
Deze cijfers zijn afkomstig uit de Beurzen Monitor 2014 van Respons. De Beurzen Monitor is een hardcopy rapportage met analyses van de beurzensector in Nederland. De derde editie heeft betrekking op de gegevens van beurzen in 2013. In twee aparte hoofdstukken worden vakbeurzen en publieksbeurzen geanalyseerd aan de hand van o.a. het aantal beurzen, bezoekaantallen, exposanten, organisatoren, accommodaties en mediumbestedingen. Beurscijfers zijn van grote betekenis omdat deze inzicht geven in de ontwikkelingen binnen de branche.

Beurzen Monitor Online
De Beurzen Monitor Online bevat actuele gegevens van alle vak- en consumentenbeurzen in Nederland vanaf 1.000 bezoeken. Het systeem, met eenvoudig te bedienen zoekfuncties, biedt historische gegevens en informatie over het huidige en volgende jaar.Met dit systeem creëert u razendsnel een overzicht van alle vakbeurzen, mogelijk uitgesplitst naar belang: internationaal, nationaal of regionaal. Respons werkt met de definities zoals vastgesteld door branchevereniging CLC-VECTA.