Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Het Nationaal Congres Citymarketing 2016

Het Nationaal Congres Citymarketing 2016

Maandag 6 juni 2016 is het zo ver. In het stadshuis van Arnhem zal de 9e editie van het Nationaal Congres Citymarketing (NCC) plaatsvinden. Het congres heeft dit jaar als thema ‘de binnenstad als aanjager van citymarketing’. Omdat er momenteel veel gebeurt in Nederlandse binnensteden, biedt het NCC dit jaar de mogelijkheid om hier met collega’s uit het hele land ervaringen over uit te wisselen.

Het congres is dé jaarlijkse ontmoetingsplaats voor mensen werkzaam in marketing en promotie bij overheid. Tijdens het congres wordt tevens voor de 7e keer de Nationale Citymarketing Trofee uitgereikt aan “de beste citymarketing gemeenten van Nederland”.

De binnenstad: aanjager van citymarketing
De 9e editie van het NCC heeft als thema ‘de binnenstad, als aanjager van citymarketing’. Er gebeurt momenteel veel in binnensteden, heel veel. Na het vertrek van De Bijenkorf uit onder andere Arnhem en Enschede hebben ook het faillissement van de V&D en de schoenwinkels van Macintosh steden redelijk op z’n kop gezet. Aan de andere kant zien we de positieve effecten van het groeiende aantal vestigingen van de Primark en de komst van de markthallen in Rotterdam en Amsterdam. De herontwikkeling van panden en gebieden in de binnen steden staat hoog op de agenda, evenals de aanpak van winkelleegstand. Als verbinder tussen de vele betrokken partijen, zoals de gemeente, binnenstadsmanagement, ontwikkelaars, eigenaren van panden, huurders en investeerders, is de citymarketeer nauw bij deze processen betrokken en kan er ook invloed op uitoefenen.
Op NCC16 brengen we beide werelden samen. Visionaire sprekers over de toekomst van de binnenstad en meer ‘facts & figures’ gedreven vakexperts passeren de revue met als doel om citymarketeers te informeren en te inspireren.

Arnhem
Arnhem, de hoofdstad van de provincie Gelderland, is dit jaar gastgemeente van de 9e editie van NCC. Arnhem, de 15e stad van Nederland, behoort tot de grootste winkelsteden van Nederland. De oude Hanzestad Arnhem is een mix van verleden en heden, waar het stadhuis een mooi voorbeeld van is. Sinds 1830 dient het historische Duivelshuis als het Arnhemse stadhuis.Omdat de stad in de 20ste eeuw bleef groeien, werd er in de jaren negentig een modern complex aan het oude Duivelshuis gebouwd, wat sindsdien samen het stadshuis vormt. Niet alleen de binnenstad van Arnhem is spectaculair. Arnhem ligt middenin een adembenemend groene omgeving, heeft een rijke historie en ademt cultuur en creativiteit.

voor meer informatie, kijk op de website .