Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Grootste jongerenevenementen goed voor ruim € 117 miljoen

Grootste jongerenevenementen goed voor ruim € 117 miljoen

Met een omzet uit recette van ca € 8,5 miljoen is A Campingflight to Lowlands Paradise het grootste evenement uit de Respons Jongeren Top op basis van ticketsales. De 18e  editie van het culturele popfestival op het evenemententerrein van Walibi Flevo verkocht in 2010 zo’n 55.000 tickets, die in 10 dagen uitverkocht waren. Ook de editie van dit jaar was in no time uitverkocht. Door de aangekondigde – en later uitgestelde – BTW-verhoging, ging de voorverkoop van Lowlands al in november van start.
De totale recette van de grootste jongerenevenementen in Nederland, kwam in 2010 tot € 117 miljoen. De cijfers zijn afkomstig uit de deze week uitgekomen Jongeren Top 100, het jaarlijkse onderzoek van Respons naar jongerenevenementen in Nederland.

Lowlands wordt met ruim € 7 miljoen gevolgd door Pinkpop. De twee meerdaagse festivals hebben een gat geslagen naar de nummer 3, het eendaagse Mystery Land dat een opbrengst uit recette heeft van € 3,9 miljoen.  Lowlands en Pinkpop zijn, naast de twee grootste festivals naar recette, ook de bekendste cultuurmerken onder jongeren in de leeftijd 18 tot en met 25 jaar.

Staafdiagram: Top 10 evenementen naar recette

jongeren recette
Bron: Jongeren Evenementen Monitor 2011 – Respons

Van de Top 100 jongerenevenementen zijn er 55 entreeheffende evenementen met een totale opbrengst uit recette van € 117 miljoen, gemiddeld € 2 miljoen euro per entreeheffend evenement. De laagste ticketprijs bedroeg €3(Vicks Blue Winterplein), het duurste kaartje is € 150 en moet op tafel worden gelegd voor Lowlands. De recettecijfers zijn afkomstig van Respons en berekend door het aantal unieke bezoekers te vermenigvuldigen met de gemiddelde prijs van het betreffende evenement.