Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Gemeente Amsterdam weert Radio 538 Koninginnedag van Museumplein

Gemeente Amsterdam weert Radio 538 Koninginnedag van Museumplein

De gemeente Amsterdam heeft laten weten geen grootschalige Koninginnedag evenementen meer toe te staan in de binnenstad. De evenementen krijgen alternatieve plekken aangeboden. Zo zal ook Radio 538  Koninginnedag verplaatst worden van het Museumplein naar een plek buiten het centrum.  Radio 538 Koninginnedag is een van de grootste Koninginnedag evenementen van Nederland en in 2010 met 300.000 bezoeken goed voor de 15e plaats in de Top 100 Evenementen Monitor van Respons. In de Jongeren Evenementen Monitor was het evenement in 2010 zelfs goed voor een 7e plaats.

De afgelopen jaren stond de gemeente Amsterdam, mede dankzij het succes van Radio 538 Koninginnedag, op de 1e plaats in de G50 Evenementen Monitor van Respons. In deze monitor worden de 50 grootste gemeenten van Nederland onderzocht op evenementenaanbod en subsidiebeleid. De gemeente wil nu in het centrum alleen nog gevarieerde evenementen toestaan met een kleinschalig karakter. Waar Radio 538 Koninginnedag volgend jaar zal plaatsvinden is nog niet duidelijk. Alternatieve locaties die genoemd worden zijn o.a. de Zuidas, de RAI, de  Amsterdam Arena en het NDSM-terrein in Noord.

Respons is op dit moment druk bezig met de productie van de  Top 100 Evenementen Monitor editie 2012. Op welke plaats Radio 538 Koninginnedag dit jaar is geëindigd zal binnenkort bekend worden.