Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Gebiedsmanager Ruhr Paul Lawitzke keynote op NCC15

Gebiedsmanager Ruhr Paul Lawitzke keynote op NCC15

De organisatie van het Nationaal Congres Citymarketing (NCC) presenteert met trots haar eerste keynote: Paul Lawitzke van Regionalverband Ruhr (RVR). De herbestemming en de marketing van industrieel erfgoed is een van de kerntaken van RVR. Hightech in plaats van hoogovens, mijnen als nieuwe locaties voor culturele evenementen, fabrieksgebouwen als creatieve hubs voor startups. Het Ruhrgebied ontwikkelt zich tot een nieuw type metropool. Door het innovatieve karakter is het Ruhrgebied het industriële hart van Europa geworden. Het Regionalverband Ruhr – het samenwerkingsverband van 53 gemeenten in het Ruhrgebied – plant, ontwikkelt en bouwt samen met de gemeenten aan de leefbaarheid van de metropool Ruhr.

Zollverein
Eén van de succesvoorbeelden met herbestemming in het Duitse Ruhrgebied, is de ‘Zeche Zollverein’. Toen de mijnen daar eind jaren ’80 sloten, groeide in de omgeving langzaam het besef dat dit gebied van groot belang was voor de gemeenschappelijke identiteit. Er volgde een masterplan die de oude architectuur verbond met bedrijven, met een designschool en nieuwe musea, waaronder het Ruhr Museum en het Ret Dot Designmuseum

Lawitzke
Paul Lawitzke (MSc.) is marketing manager leisure en toerisme bij Regionalverband Ruhr. Hij is een gerenommeerd en veelgevraagd spreker, met name over onderwerpen die op het snijvlak liggen van industrieel erfgoed, toerisme, publieke ruimte, cultuur en sport.

Citymarketing & Heritage
Het Nationaal Congres Citymarketing staat in het teken van ‘heritage marketing’ en is te gast in gemeente Zaanstreek. De Zaanstreek is, als oudste industriegebied van Europa, in het bezit van veel industrieel erfgoed. De gemeente heeft ook veel niet-industrieel erfgoed: denk aan de Zaanse Schans en de vernieuwde binnenstad in Zaans groen, met het inmiddels bekende Inntel hotel als icoon.

EarlyBird tarief
Meld je aan vóór 1 maart 2015 en maak gebruik van het EarlyBird tarief van slechts € 199. Vanaf 1 maart 2015 bedragen de kosten voor het NCC € 250. Volg ons ook op Twitter via @NCCENL en gebruik #NCC15.