Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Evenementen tijdens de voorjaarsvakantie

Evenementen tijdens de voorjaarsvakantie

Binnenkort is het weer voorjaarsvakantie. Voor het midden en noorden van Nederland loopt deze van 24 februari tot en met 4 maart en voor het zuiden duurt de vakantie van 17 februari tot en met 25 februari. Voor iedereen die niet naar de zon of de sneeuw gaat is er gelukkig ook genoeg te beleven in Nederland! Door het hele land worden evenementen georganiseerd. Wij zetten de meest bezochte evenementen op een rijtje.

1. De Huishoudbeurs – Het grootste shopping evenement van Nederland op basis van beauty, mode, interieur en lifestyle vindt ook dit jaar weer plaats. Een ieder kan zich hier weer volop oriënteren op de nieuwste ontwikkelingen en producten op het gebied van mode en cosmetica, gezondheid, koken, wonen, apparatuur en vrije tijd, tijdens de huishoudbeurs. Bovendien worden er tal van workshops en proeverijen georganiseerd.
Waar & wanneer? 17 februari t/m 25 februari in de RAI, Amsterdam.

2. De MOTORbeurs Utrecht – Een evenement speciaal voor echte motorliefhebbers. Op deze beurs is informatie aanwezig over motorclubs, motorverhuur en gereedschap, maar ook over praktische zaken zoals verzekeringen en cursussen wordt uitgebreid verteld. Er zijn tal van motor accessoires aanwezig om inspiratie op te doen en natuurlijk worden de mooiste en nieuwste modellen tentoongesteld!
Waar & wanneer? 22 februari t/m 26 februari in de Jaarbeurs, Utrecht.

3. De Negenmaandenbeurs – Voor iedereen die net een kindje heeft gekregen of in verwachting is van een kleintje is er de Negenmaandenbeurs. Van informatie en advies over gezondheid en veiligheid, tot de leukste kleertjes en het meest leerzame speelgoed. Ook kunnen (toekomstige) ouders hier terecht voor deskundig advies over voeding, stylingtips voor de babykamer en nog veel meer!
Waar & wanneer? 21 februari t/m 25 februari in de RAI, Amsterdam.

4. Don’t Let Daddy Know – Natuurlijk zijn er in de vakantie ook tal van feesten te bezoeken, zo ook het dance-festival Don’t Let Daddy Know. Dit festival staat bekend om zijn spectaculaire shows en de aanwezigheid van top-artiesten, zo zal dit jaar onder andere Axwell & Ingrosso optreden naast vele andere bekende DJ’s.
Waar & wanneer? 2 maart t/m 3 maart in de Ziggodome, Amsterdam.

5. TuinIdee – Voor iedereen die groene vingers heeft of juist wel wat advies kan gebruiken over zijn of haar tuin is er jaarlijks het evenement TuinIdee. Op het evenement zijn ruim 200 aanbieders van topmerken op tuingebied aanwezig. Zo is er voor iedereen wel wat inspiratie op te doen!
Waar & wanneer? 22 februari t/m 25 februari in de Brabanthallen, ’s Hertogenbosch.

6. Fiets en Wandelbeurs – Een beurs voor een ieder die van een actieve vakantie houdt. Tijdens het evenement is een divers programma over fiets- en wandelrecreatie. Het thema dit jaar is Zwitserland. Ook zal er entertainment voor de kinderen aanwezig zijn!
Waar & wanneer? 2 maart t/m 4 maart in de Jaarbeurs, Utrecht.

7. Familiedagen - Familiedagen is een gezinsbeurs gericht op gereformeerde gezinnen. Er is een podium aanwezig waar verschillende shows, presentaties en muziekvoorstellingen worden gegeven. Iedere dag wordt de beurs afgesloten door samenzang.
Waar & wanneer? 28 februari t/m 4 maart in Evenementenhal Hardenberg, Hardenberg.

8. Café Theater Festival – Inmiddels alweer het 15e jaar dat het Café Theater Festival zal plaatsvinden. Er zullen in totaal 28 voorstellingen worden gehouden met de kroeg als podium voor uiteenlopende vormen van theater. Verwacht theater, dans, mime en kleinkunst.
Waar & wanneer? 1 maart t/m 4 maart op diverse locaties in Utrecht.

9. De 20 van Alphen – Het mag dan vakantie zijn, dat betekent nog niet dat er stil wordt gezeten. In Alphen aan den Rijn wordt namelijk weer dit jaarlijkse hardloopevenement gehouden. Zoals de naam al zegt zullen de hardlopers 20 kilometer lopen terwijl zij worden aangemoedigd door tal van bezoekers.
Waar & wanneer? 4 maart in Alphen aan den Rijn.

10. Kijkdag carnavalswagens Bergse Bouwers – Tegen de tijd dat het voorjaarsvakantie is zit Carnaval er helaas alweer op maar voor iedereen die het gemist heeft is er in Bergen op Zoom nog de mogelijkheid om de wagens van de optocht te bekijken. Ieder jaar zitten er weer ware kunstwerken tussen de wagens, het is dan ook niet verrassend dat er ieder jaar heel wat bezoekers op de kijkdag afkomen.
Waar & wanneer? 18 februari in Bergen op Zoom.