Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » ELE Rally verder zonder hoofdsponsor

ELE Rally verder zonder hoofdsponsor

Na een partnership van ruim 11 jaar is Paradigit Computers vanaf het komende jaar niet langer hoofdsponsor van de Helmondse ELE Rally. De computer-retailer heeft besloten een andere sponsorstrategie te gaan volgen, maar blijft mogelijk wel aan als subsponsor van de ELE Rally. Met 21 winkels in vooral midden en zuid-Nederland, is Paradigit een van de grootste computerwinkelketens in Nederland.

De ELE Rally is een van de voornaamste rallysportevenementen in Nederland. Met zo’n 30.000 bezoeken staat het evenement in de top 5 van best bezochte rally’s van de afgelopen jaren. De rally is ook belangrijk voor Helmond (28e, G50 Evenementen Monitor), aangezien ‘automotive’ een economisch speerpunt is voor de gemeente.

Met het verlies van de hoofdsponsor komt het voortbestaan van de ELE Rally volgens de organisatie niet in gevaar. Er zijn voldoende financiële reserves om het komende jaar zonder hoofdsponsor op dezelfde voet verder te gaan.

De rallysport verschilt van andere autosporten doordat zij niet verreden wordt op permanente circuits. Het wedstrijdterrein bestaat uit verschillende parkoersen die volledig voor het overige verkeer worden afgesloten en waar de deelnemers afzonderlijk, om de minuut, worden gestart. Een deelnemende equipe bestaat uit 2 personen (bestuurder en navigator) en natuurlijk een rallyauto.

De top 5 rallysportevenementen in Nederland ziet er als volgt uit (bron: Sport Monitor Online)

Exotic Green Rally, Roosendaal  - 80.000 bezoeken in 2010
Sponsoren:  Exotic Green (hoofdsponsor), Jumbo, Van der Valk Hotels, Plus en verschillende lokale ondernemingen

Conrad Twente Rallysprint, Hengelo  - 55.000 bezoeken in 2009
Sponsoren: Van Gansewinkel (hoofdsponsor) en  verschillende lokale ondernemingen

Tank S Rally, Emmeloord – 50.000 bezoeken in 2008
Sponsoren: Tank S Staveren (hoofdsponsor), Landrover, Schouten Zeefdruk, Volvo en Best Western Hotels

Conrad Euregio Rally, Hengelo – 50.000 bezoekers in 2010
Sponsoren: Auto was Twente, Riet de Jager, Automotor, Porsche Service Centrum Twente en verschillende lokale ondernemingen

ELE Rally, Helmond – 30.000 bezoeken in 2010
Sponsoren o.a.: Paradigit (hoofdsponsor t/m 2011), Sita, Bo-Rent, HighTech Automotive Campus, Fontys Automotive, gemeente Helmond.