Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Hilversum krijgt eigen filmfestival

Hilversum krijgt eigen filmfestival

Hilversum krijgt een eigen filmfestival. Stichting Filmtheater Hilversum bestaat dit jaar 35 jaar. Naar aanleiding van dit jubileumjaar organiseert de stichting de eerste editie van Film Festival Hilversum van 9 t/m 13 oktober 2013. Het Film Festival wordt een bruisend vijfdaags festival met uitsluitend voorpremières en films die verder niet in Nederland te zien zullen zijn. 

Het subthema van het festival is muziek in de breedste zin van het woord. Een aanzienlijk deel van de filmprogrammering zal bestaan uit documentaires en speelfilms met muziek als (hoofd)thema. De overige programmering zoals optredens, lezingen, etc. zal volledig gericht zijn op het thema muziek, zo staat op de website te lezen.

Het Film Festival Hilversum vindt plaats in drie verschillende zalen en het Paviljoen van het Filmtheater, dat gevestigd is aan het Herenplein. Op de openingsavond op woensdag 9 oktober zal niemand minder dan Leo Blokhuis de introductie van de verrassingsfilm verzorgen. Leo Blokhuis is een Nederlands expert op het gebied van popmuziek, en vooral bekend van het late-night programma de Top 2000, die hij elk jaar in december samen met Matthijs van Nieuwkerk verzorgt.

Na de feestelijke opening worden vier dagen lang voorpremières getoond van ‘blockbuster’ films, maar zijn ook geïmporteerde producties te zien die anders niet in Nederland te zien zouden zijn. Randprogrammering bestaat uit live-muziek, ontmoetingen met filmmakers en quizzen. Ook voor een warme hap kan de bezoeker terecht in het Filmtheater.