Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Dierenpark Emmen gaat verder als Wildlands

Dierenpark Emmen gaat verder als Wildlands

Dierenpark Emmen maakte deze week via de website de naam van het nieuwe park bekend: Wildlands, Adventure Zoo Emmen. Vol trots heeft Frankwin van Beers, directeur van Dierenpark Emmen, de naam als eerst bekend gemaakt aan de medewerkers van het park. Ook het logo van het nieuwe park is onthuld. De naam is ontwikkeld door Globrands in Amsterdam, het logo door Koeweiden Postma. In het logo maken de wereldbol, het kompas, de ijsbeer, de leeuw en de olifant en niet in de laatste plaats het vliegtuig duidelijk dat het hier niet gaat om een gewone dierentuin, maar om een  expeditie, een avontuur in een wereld vol spannende verhalen.

Er wordt nu hard gewerkt aan de bouw van het nieuwe park, maar de bezoeker zal nog wel even moeten wachten. De opening van Wildlands zal plaatsvinden op 1 april 2016. Een half jaar later gaat het belendende theater open, dat eveneens onder de directie van de nieuwe dierentuin valt. Een groot plein verbindt de twee pleisterplaatsen straks met het centrum van Emmen.

Dagattractie Monitor
Dierenpark Emmen neemt de 21ste plaats in op Respons’ Dagattractiemotinor 2012. Met 700.000 bezoeken staat het park nog boven het Dolfinarium (22) en Apenheul (30) op de ranglijst. Binnenkort presenteert Respons de nieuwe ranglijst, op basis van het aantal bezoeken in 2013.

Facts & Figures 2012
De 50 meest bezochte dagattracties trokken in 2012 bijna 38 miljoen bezoeken, gemiddeld ruim 750.000 bezoeken per dagattractie. De vijf meest bezochte dagattracties van 2012 waren de Efteling, het Van Gogh Museum, Burgers’ Zoo, Attractiepark Slagharen en Diergaarde Blijdorp,. De Dagattractie Monitor is een coproductie van Respons en het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC). Klik hier voor de ranglijst.

Dagattractie Monitor Online
Naast de jaarlijkse ranglijst kunt ook toegang krijgen tot de Dagattractie Monitor Online. In de online versie van de Dagattractie Monitor staan de gegevens van de ca 75 grootste dagattracties in Nederland opgenomen (recentste top 50 en de 25 runners up). De online versie biedt meer gegevens per dagattractie en wordt bovendien het hele jaar door geactualiseerd, waardoor u altijd over de laatste gegevens beschikt. De Monitor Online biedt u een uitgebreid dashboard voor eigen selecties en weergaven.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de producten van Respons, neem dan contact op met Lex Kruijver.
Dit kan via ons contactformulier, per e-mail: lex@respons.nl of telefonisch: 020-345 75 54.