Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » De 100 grootste evenementen tot aan de Verkiezingen: 7,5 miljoen bezoeken

De 100 grootste evenementen tot aan de Verkiezingen: 7,5 miljoen bezoeken

Respons houdt tot en met 12 september a.s., de dag van de Verkiezingen, een top 100 bij van de grootste evenementen. Na ieder weekend wordt de Top 100 aangepast. De lijst is bedoeld om evenementen als communicatiemedium onder de aandacht te brengen voor de verkiezingscampagnes van de politieke partijen. Afgelopen weekend was CDA-staatssecretaris Halbe Zijlstra te vinden op Lowlands op Biddinghuizen. City Racing Rotterdam, dat komend weekeinde op het programma staat, is op dit moment het grootste evenement in de ‘Verkiezingen Evenementen Top 100′, die gebaseerd op de bezoekaantallen van vorig jaar.De lijst bevat momenteel 14 evenementen met meer dan 100.000 bezoeken en wordt zoals gezegd aangevoerd door City Racing Rotterdam  dat vorig jaar 600.000 bezoeken op de been bracht. Het evenement wordt op de voet gevolgd door de Uitmarkt te Amsterdam, dat traditioneel een half miljoen bezoeken realiseert. De Open Monumentendag in Den Haag is met 24.000 bezoeken het kleinste evenement in deze speciale versie van de Top 100. Indien een politieke partij alle evenementen uit de top 100 zou bezoeken, dan bedraagt het directe bereik 7,5 miljoen bezoeken.

De Verkiezingen Evenementen Top 100 is voor € 150 bij Respons te bestellen, voor € 250 krijgt men de lijst inclusief contact- en adresgegevens. Voor het bestellen van de Verkiezingen Evenementen Top 100, kan men een mail sturen naar lkruijver@respons.nl,  met in de titel ‘bestelling Verkiezings Top 100’.