Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » Topstukken collectie Van Gogh tijdelijk naar Hermitage

Topstukken collectie Van Gogh tijdelijk naar Hermitage

Vandaag werd bekend dat de collectie van het Van Gogh Museum in Amsterdam tijdens de hele renovatieperiode van het museum te zien zal blijven voor het publiek.  Het Van Gogh Museum gaat in oktober zeven maanden dicht. De topstukken zullen gedurende alle maanden van de verbouwing te bezichtigen zijn in de Hermitage Amsterdam.

Onder andere de gemeente Amsterdam had haar zorgen geuit dat de collectie even achter gesloten deuren zou verdwijnen. Het Van Gogh Museum trok in 2011 maar liefst 1.600.300 bezoeken en is daarmee het best bezochte museum van Nederland. Zo was de tentoonstelling ‘Picasso in Parijs’ met 471.168 bezoeken goed voor de titel “Grootste Tentoonstelling” in de Top 100 Evenementen Monitor 2012 van Respons.

Ook de tweede en derde plaats in de Top 10 van grootste tentoonstellingen 2011 staan op naam van het Van Gogh Museum met de tentoonstellingen ‘Bloesem’ en ‘Van Gogh in Antwerpen en Parijs: nieuwe inzichten’.

De Hermitage was met hun expositie ‘Matisse tot Malevich’ als grootste tentoonstelling opgenomen in de vorige editie van de Top 100 Evenementen Monitor. Het afgelopen jaar was de Hermitage Amsterdam minder succesvol en daalde het aantal bezoeken van 650.000 (in 2010) naar 335.000.