Monitor Online:  

Respons: dé bron van evenementeninformatie in Nederland » CLC-VECTA, WESP en gemeente Nijmegen op programma NCE 2014

CLC-VECTA, WESP en gemeente Nijmegen op programma NCE 2014

Het programma van het Nationaal Congres Evenementen 2014 is in volle aanwas! Onder meer ‘De Nijmeegse Aanpak’ van gemeente Nijmegen krijgt een podium. Ook is er aandacht voor de economische spin-off van publieksevenementen, door de Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP). Branchevereniging CLC-VECTA presenteert de ‘Barometer Duurzame Evenementen’.

De Nijmeegse Aanpak – door gemeente Nijmegen
De gemeente Nijmegen beschouwt evenementen als een essentieel middel om de aantrekkelijkheid van de stad als woon- en vestigingsplaats en als toeristische bestemming te bevorderen. Om Nijmegen te positioneren als een duurzame kennisstad met een jonge bevolking, een rijke historie en een sociaal hart en daarmee Nijmegen regionaal en nationaal te promoten, heeft de gemeente een uitgebreid en gevarieerd evenementenaanbod. Als gastgemeente van de eerste editie van het Nationaal Congres Evenementen geeft Nijmegen een kijkje in de ‘evenementenkeuken’, waarbij diverse vraagstukken de revue passeren, zoals:

  • Hoe worden verbindingen gelegd in de stad?
  • Hierbij aandacht voor het mobiliseren en enthousiasmeren van partners
  • Hoe wordt de status aparte van de Vierdaagse optimaal ingezet
  • Welke financiële kaders worden er gesteld?
  • Hoe steekt de organisatie in elkaar?

De economische spin-off van publieksevenementen – door WESP
Vanuit verschillende kanten ontvangt De Werkgroep Evaluatie Sportevenementen (WESP) signalen van gemeenten, organisatoren en andere betrokkenen, dat er behoefte is om geïnformeerd te worden over de ‘economische spinoff’ van evenementen. Hoe kan het ook anders in deze tijd? De WESP gaat aan de hand van een case dieper in op deze materie: hierbij ook aandacht voor WESP-richtlijnen.

Barometer Duurzame Evenementen: we gaan voor goud! – door CLC-VECTA
Stichting Duurzaam Organiseren heeft in samenwerking met SMK (Stichting Milieukeur) de Barometer Duurzame Evenementen opgezet. Dit is een milieucertificaat, waarbij een duurzaam evenement via een set van milieucriteria kan scoren op brons, zilver of goud. Het gouden niveau is gekoppeld aan het keurmerk Milieukeur. In samenwerking met Stichting Duurzaam Organiseren en branchevereniging CLC-VECTA wordt de Barometer uiteengezet.

Op het programma van het Nationaal Congres Evenementen staan verder een boeiende keynote spreker (hierover later meer!), een Q&A met de burgemeester van Nijmegen en de uitreiking van de Nationale Evenementenprijzen.

Podium voor de sector

Het Nationaal Congres Evenementen (NCE) geeft de publieksevenementen-sector een podium. Daarbij vormt de rol van evenementen voor gemeenten en regio’s het uitgangspunt, maar wordt ruimschoots aandacht geschonken aan bovengenoemde facetten zoals festivalbeleving en de opbrengsten van evenementen.

Het Nationaal Congres Evenementen 2014 wordt georganiseerd door de bureaus Respons en BV De Nieuwe Aanpak, in nauwe samenwerking met de gemeente Nijmegen. Het thema van de eerste editie is ‘Eigen Fabrikaat’, waarbij we de focus leggen op de professionele evenementensector in Nederland. Om de top van de Nederlandse evenementenmarkt te eren, worden de Nationale Evenementenprijzen ‘nieuwe stijl’ uitgereikt op NCE.

EarlyBird

Schrijf je nu in tegen het Early Bird-tarief van € 199! Na 1 september bedragen de kosten voor deelname aan het Nationaal Congres Evenementen (NCE) € 250.